Editorial

Vectorul misogin şi timpul total nepotrivit pentru şampanie

În fine, nu ne invita pe noi, cei care l-am boicotat şi am trădat „vectorul european”, mai degrabă pe cei care l-au votat din nou, ca nu cumva să se trezească cu tancurile ruseşti în PMAN. A doua zi, plin de aere şi orgoliu, edilul ne-a anunţat că mulţumeşte tuturor pentru victorie. După asta s-a lansat în nişte declaraţii misogine la adresa contracandidatului său, Zinaida Greceanîi. Să le luăm pe rând.

În primul rând, vreau să-l felicit pe Dorin Chirtoacă şi să-i transmit că şampania poate fi amânată. Momentul în care mai puţin de 50 de procente din alegători se prezintă la vot ar trebui să-l pună în gardă, nu să-l facă să bea şampanie. Victoria nu e deloc zdrobitoare în cazul în care mai mult de jumătate din chişinăuieni au boicotat alegerile, exprimându-şi astfel dezgustul faţă de ambele tabere. Să înţelegem că, în următorii 4 ani, chişinăuienii care n-au votat vor fi consideraţi trădători şi oameni plătiţi de Kremlin. Insultele deja au început să fie lansate de reprezentanţii PL în adresa persoanelor publice care au susţinut absenteismul. În fine, noi ne-am obișnuit cu insultele lansate de politicieni demult, păcat că nu o fac şi în perioada electorală.

O altă chestie care m-ar pune în gardă este contracandidatul lui Dorin Chirtoacă – Zinaida Greceanîi. Să câştigi cu doar câteva mii de voturi diferenţă în faţa Zinaidei Greceanîi nu este în nici un caz victorie zdrobitoare. Doamna Zinaida este un candidat slab, steril, lipsit de program electoral şi individualitate, o victorie în faţa unui astfel de candidat reprezintă ceva de râsul găinilor, nu un motiv de triumf şi şampanie. Ştim bine expresia: „Spune-mi cine îţi este duşman, ca să-ţi spun cine eşti”. Aşa că ne dăm seama cine este Dorin Chirtoacă, care a câştigat cu un minim de voturi în faţa unui politician eşuat, politician care s-a aflat mai întotdeauna în umbra cuiva. În afară de faptul că a lansat o serie de declaraţii stupide, Zinaida Greceanîi nu s-a remarcat cu nimic – halal victorie zdrobitoare. Aşa că lăsaţi şampania, domnule edil! Dacă ați fi câştigat din primul tur, poate era momentul potrivit. Însă, acum, ar fi bine să vă puneţi pe gânduri, pentru că abia aţi reuşit să câştigaţi în faţa unei nulităţi politice. Dacă vine un candidat cu adevărat bun peste patru ani, simt că o să vă luaţi adio de la primărie. Şi declaraţiile misogine pe care le-aţi lansat în adresa Zinaidei Greceanîi nu sunt deloc potrivite, mai ales pentru un primar „european”. Nu uitaţi că şi liderul partidului din care veniţi e pensionar demult, însă nimeni nu vrea să-şi aprindă paie în cap şi să-l trimită la pensie.

Acum aveţi de mai exercitat un mandat. Ar fi bine să vă întrebaţi din ce motiv nu s-a prezentat jumătate de capitală la vot. Şi ar fi bine să vă schimbaţi discursul şi politicile. Sunt prea populiste şi absolut lipsite de importanţă. Am mai spus-o: Chişinăul are nevoie de un primar-manager, primar-economist şi primar-arhitect, nu de un primar istoric, lingvist şi patriot. Oricum, felicitări! Invazia tancurilor ruseşti în PMAN se amână încă pentru patru ani, statuia lui Putin nu va înlocui statuia lui Ştefan cel Mare, iar denumirile străzilor vor rămâne româneşti. Vectorul european, cu trotuare acaparate, „pristroici”, gherete şi transport public haotic merge mai departe. La mai mulţi şi la mai mare!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *