Actualitate

VIDEO / Uraganul Maria, al doilea după Irma, de categoria 5 se îndreaptă spre Puerto Rico

"Am pierdut tot ce banii pot cumpăra şi înlocui. Cea mai mare frică a mea este că ne vom trezi cu ştiri despre rănirea gravă a unor persoane, cu posibile decese, ca urmare a alunecărilor de teren cauzate de ploile persistente. Mâine dimineaţă vom porni la drum în căutarea răniţilor şi a celor prinşi între dărâmături. Vântul a smuls acoperişurile de pe aproape fiecare casă. Prioritatea mea este acum salvarea celor prinşi şi asigurarea asistenţei medicale. Vom avea nevoie de ajutor de toate felurile … Dominica are nevoie de sprijin din partea prietenilor, de elicoptere pentru a traversa ţară şi a stabili ce este nevoie", a spus Roosevelt Skerrit.

"Acoperişul casei mele nu mai este", a spus premierul din Dominica, Roosevelt Skerrit, pe Facebook. "Mă aflu la mila uraganului. Casa se inundă". Mai târziu, acesta a adăugat: "Am fost salvat".

Uraganul Maria provoacă o viteză a vântului de 250 de kilometri pe oră şi a fost retrogradat la categoria patru, dar intensitatea ar putea creşte din nou pe măsură ce se îndreaptă spre Puerto Rico şi Insulele Virgine, potrivit prognozelor meteo.

Insula Martinica, aflată în apropiere de Dominica, a declarat stare de alertă maximă, în timp ce o altă insulă franceză, Guadelupa, a ordonat evacuări. Avertizări de uragan sunt în vigoare şi în Puerto Rico, Insulele Virgine Americane, Insulele Virgine Britanice, Saint Kitts şi Nevis, Montserrat, Saint Lucia.

Maria se îndreaptă acum direct spre Puerto Rico, fiind cel mai puternic din ultimii 85 de ani din acest stat.

În doar câteva ore, furtuna care a lovit Dominica a crescut în intensitate de la gradul doi la gradul cinci.

Luni după-amiaza, uraganul Maria se deplasa cu o viteză de 200 km/oră.

Guvernatorul statului Puerto Rico a declarat stare de urgenţă înaintea apariţiei uraganului. 

Mediafax

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *