Actualitate

VIDEO de la înmormântarea lui Ion Stratulat, Generalul Alexei îl atacă pe procurorul Diacov

Prezent la înmormântare, Generalul Alexei a declarat că Şoltoianu, principalul suspect, va scăpa nepedepsit. „Criminalul Şoltoianu a mai săvârşit o omucidere în acelaşi mod în 2003. Atunci a tras şapte focuri într-o local public în plină zi şi a scăpat basma curată – a fost condamnat condiţionat şi graţiat de preşedinte. Şoltoianu a mai săvârşit  încă o infracţiune gravă – o tâlhărie, în anul 2003. A scăpat, de asemenea, de pedeapsă", a spus Generalul Alexei.

"S-a vehiculat în presă că am fost acolo în momentul în care ginerele meu a fost împuşcat. Această informaţie a fost răspândită de un procuror, după care plânge puşcăria. Se mai vehiculează că şi ginerele meu Ion Stratulat a săvârşit o omucidere. Pe atunci el lucra în Direcţia combaterea crimei organizate a MAI. Când se afla într-o misiune, el a fost nevoit să folosească arma pentru a se apăra. Expertiza a stabilit că anume cartuşul lui Ion a ucis un membru al grupului criminal reţinut, chiar dacă mai mulţi colaboratori au tras atunci", a adăugat socrul victimei.  

"Nu vreau să influenţez urmărirea penală, dar cred că Ion a fost omorât la comandă. Lumea interlopă şi organele de drept ştiau de o săptămână că criminalii intenţionează să-l omoare" a mai spus Generalul Alexei, menţionând că în acest caz nu este vorba de "reglare de conturi, ci de un interes din partea unei organizaţii criminale, care a decis să-l ucidă".

Solicitat de TIMPUL, Ion Diacov, procurorul la care s-a referit generalul Alexei, a râs după ce a auzit declaraţia generalului și a spus că „nu vrea să comenteze aberaţii”. Totuşi el a adăugat: "Vă asigur că nu l-am mai văzut nicio singură dată pe Stratulat, nici nu am auzit de el din momentul în care a împuşcat o persoană pe care trebuia să o reţină. Mi-am amintit de cazul acela acum, când am aflat că victima de luni este Ion Stratulat, ginerele lui Alexei. În rest, n-am ce comenta aberaţii…”, a conchis Ion Diacov.

Potrivit Procuraturii Generale, Ion Şoltoianu a fost pus astăzi sub învinuire. Procurorii i-au înaintat acestuia învinuirea de comiterea omorului intenţionat (art.145 Cod penal) al lui Ion Stratulat, fost angajat al MAI. Tot astăzi pe numele învinuitului a fost eliberat un mandat de arest pe un termen de 30 zile.

Timpul.md (N.G.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *