Actualitate

VIDEO: PROTEST în faţa ambasadei Federaţiei Ruse la Chişinău

Manifestanţii consideră că acţiunile Tiraspolului la adresa instituţiilor de învăţământ sunt coordonate de autorităţile de la Moscova şi i-au cerut Rusiei să nu se mai implice în treburile interne ale Republicii Moldova. Reprezentanţii Ambasadei ruse nu au oferit, deocamdată, comentarii.

În ultima perioadă, tensiunile la care sunt supuse şcolile cu predare în limbă română din regiunea transnistreană s-au intensificat.

Săptămâna aceasta, directorul liceului "Lucian Blaga" din Tiraspol, Ion Iovcev, a fost reţinut de aşa-zişii vameşi transnistreni în timp ce transporta banii pentru salariile profesorilor.
 

Amintim că Federația Rusă ocupă Republica Moldova, dovadă fiind actul de încetare a focului semnat de Mircea Snegur și președintele FEDERAȚIE RUSE, Boris Elțin. F. Rusă poartă responsabilitate directă pentru moartea cetățenilor RM din Războiul de Independență, dovadă fiind și cartea semnată de așa-numitul reprezentat al F.R. în "Transnistra" D. Rogozin, în care acest recunoaște deschis rolul Armatei a 14-a în ocuparea raioanelor de est a RM. CEDO condamnă F. Rusă ca fiind stat agresor ca urmare a procesului inițiat de membrii grupului Ilașcu. F. Rusă susține financiar grupărilor teroriste care formează așa-zisa "rmn" și este unicul aliat al regimului marionetă Șevciuk. F. Rusă este cea care sponsorizează campaniile anti-europene duse de susținătorii Uniunii Vamale în persoana "bașkanului Formuzal". Ambasada F. Rusă din RM susține deschis partidele antinaționale precum PCRM, PSRM, PSDM sau Rodina. Federația Rusă provoacă din 2006 daune serioase economiei R. Moldova și mai nou este implicată într-o campanie de "luptă" împotriva emigranților moldoveni care lucrează acolo. F. Rusă este unicul stat care și-a exprimat în public dezacordul în legătură cu apropierea RM de UE și este unica forța care poate pune în pericol integrarea europeană.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *