Ultima oră

VIDEO: PROVOCATORI la Marşul Unirii din Chişinău

Peste o mie de persoane au mărşăluit duminică, 25 martie, prin centrul Chişinăului pentru a marca împlinirea a 94 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Însă, evenimentul nu a trecut fără incidente. În Piaţa Marii Adunări Naţioanale, manifestanţii unionişti au fost întâmpinaţi de contra-manifestanţi, membri ai Partidului Patrioţii Moldovei care au sărit la bătăie.
 
Marşul a început în scuarul Academiei de Ştiinţe. La acţiune s-au alăturat şi membri ai Partidului Naţional Liberal (PNL), în frunte cu Vitalia Pavlicenco. Manifestanţii scandau: ,,Unire cu România”, ,,Limba română, Unica stăpână”, ,,România Mare, în vechile hotare”, ,,Basarabia e România”, ,,Refuz, rezist, sunt anticomunist”. Aceştia au fost însoţiţi de un taraf, care au interpretat cântece patriotice pe tot parcursul marşului.

În apropiere de intersecţia bulevardului Ştefan cel Mare cu strada Puşkin, manifestanţii unionişti au fost întâmpinaţi de un grup de aproape 100 de persoane, care scandau ,,Moldova” şi ,,Nu expansiunii române”. Mai multe persoane din cele două grupuri s-au luat la bătăie, însă la scurt timp poliţiştii au reuşit să-i disperseze. Ulterior, la intersecţia bulevardului Ştefan cel Mare cu strada Bănulescu-Bodoni, un alt grup de persoane a încercat să se opună coloanei de manifestanţi, însă şi de această dată poliţia a intervenit.

Manifestaţia, organizată de Platforma Civică Acţiunea 2012, s-a încheiat în scuarul Teatrului de Operă şi Balet, unde participanţii au încins o horă, iar apoi au fost rostite discursuri pro-unioniste. La acţiune au partipat şi aproape 100 de persoane, venite din România.

Acțiuni consacrate Unirii Basarabiei cu România au avut loc astăzi la Bălți și Ungheni și în alte localități ale Republicii Moldova. Pe 27 martie se împlinesc 94 de ani din ziua în care Sfatul Țării, parlamentul de atunci de la Chișinău, a adoptat actul unirii cu România.

Platforma Civică Acţiunea 2012 este formată ONG-uri și persoane care susțin unirea Republicii Moldova cu România și militează pentru realizarea obiectivului generațiilor trecute, prezente și viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiași stat. 

Sursa: Arena.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *