Moldova

Vlad Filat, acuzat că a devenit oligarh pe banii pensionarilor

Mai mulţi bloggeri, dar şi experţi economici, au scris articole la acest subiect, prin care cer administraţiei Băncii de Economii să vină cu explicaţii în acest sens, iar Băncii Naţionale să intervină pentru a soluţiona conflictul.

Expertul economic Gheorghe Costandachi spune: "Am avertizat prin intermediul presei despre pregătirea acestei bănci pentru a fi degradată, hărțuită și jefuită financiar, desigur e posibil conștient și premeditat, de către unele persoane cu influență politică și economică, ca mai apoi să fie prețuită de nimic și să se pună mâna pe ea practic gratuit. Acum culegem roadele managementului extrem de periculos".

Scriitorul şi bloggerul Traian Vasilcău îl roagă pe Dumnezeu să facă ceva bun pentru Moldova, fiindcă cetăţenii nu sunt indiferenţi, spune el. Acesta adaugă că ceea ce se întâmplă la Banca de Economii este "hoție la drumul mare şi se întâmplă pe timpul guvernării unei Alianțe democratice și proeuropene".

Bloggerul Corneliu scrie pe VoxPublika.md că dacă la numirea lui Victor Bodiu în fruntea Consiliului de Administraţie al BEM se îndoia de faptul că aceasta va face faţă funcţiei, acum s-a convins că poate, însă pentru Vlad Filat: "Omul a făcut treabă, însă pentru stăpânul său. A activat în liniște, pace și fără presă asupra lui, să-l întrebe ce mai face. Liniștea lui Bodiu a fost benefică. Fiecare știe că atunci când se numără banii, trebuie de tăcut, pentru a nu greși numărătoarea și a nu repeta. În acest mod, BEM a acordat credite tâmpite mai multor firme".

Corneliu îl acuză pe premierul Vlad Filat de faptul că a devenit oligarh pe banii pensionarilor de la BEM, bugetarilor, dar şi ai cetăţenilor care muncesc peste hotare.

Anatol Câşlaru scrie pe acceaşi platformă, VoxPublika.md, că declaraţiile Guvernului, precum că de vină este fosta administraţie, sunt de un cinism şi o neruşinare ieşite din comun. "Tranzacţiile dubioase, care au pus punctul final în devalizarea băncii, s-au produs anume în perioada 2010-2012, aşa cum indică Banca Centrală. Sigur, nu trebuie neglijate fărădelegile făcute şi până la guvernarea AIE, fiindcă îşi au şi ele partea lor de vină în „Marele Jaf de Economii”.
 
via publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *