Moldova

Vladimir Gotişan a ocupat locul cinci la Europene

Evoluând în cântarul categoriei de până la 66 kg, luptătorul de stil liber Vladimir Gotişan a înregistrat al cincilea rezultat european, catalogat drept un succes în condiţiile precare de antrenament de care dispune lotul moldovenesc. În meciul de debut, Vladimir l-a devansat pe germanul Saba Bolaghi. În a doua apariţie pe saltea, moldoveanul a fost devansat de reprezentantul gazdelor Djabrail Hasanov. În primul meci de consolare, Vladimir a trecut de britanicul Philips James Roberts, iar în partida pentru locul patru, a pierdut în faţa polonezului Adam Henryk Sobjeraj.

Din păcate, coechipierii lui Gotişan au evoluat mult mai slab în prima zi de concurs.

Iată rezultatele înregistrate:

Categoria de greutate de până la 55 kg: Alexandru Chirtoacă (Chişinău, locul 11) – Makhmut Magomedov (Azerbaidjan) 0-5. În recalificări, moldoveanul a pierdut (2-4) în faţa lui Marcel Ewald (Germania).
84 kg: Petru Ianulov (Comrat, locul 18) – Ibraghim Aldatov (Ucraina) 0-4.
120 kg: Andrei Podsevalnicov (Tiraspol, locul 10) – Dimitar Angelov Kumchev (Bulgaria) 3-13.

Astăzi în concurs se vor încadra luptătorii din ultimele categorii de stil liber: Andrei Perpeliţă (60 kg) va lupta în optimi cu letonul Andrej Vasiljevs. Călărăşeanul Alexandru Burcă (74 kg) se va întâlni în calificări cu Gabor Hatos (Ungaria), iar în calificările categoriei de 96 kg, Nicolae Ciobanu din Ştefan-Vodă se va confrunta cu ucraineanul Pavlo Oliinyk.

Mâin, pe salteaua de concurs va accede unica femeie din lotul moldovenesc, Natalia Budu (51 kg). Ulterior, disputele pentru medalii vor începe şi în turneul de lupte greco-romane.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *