Actualitate

Voronin: „Miliardul de euro, furat de partidele de la guvernare, a influenţat şi campania electorală”

Declaraţia a fost făcută de Vladimir Voronin, preşdintele PCRM, după şedinţa Comitetul Central al formaţiunii, care s-a convocat în şedinţă sâmbătă, 4 iulie, pentru a analiza rezultatele alegerilor locale, scrie IPN.

În cadrul şedinţei, spune politicianul, nu s-a pus accentul asupra statisticii, ci asupra puterii locale create şi cum aceşti aleşi vor executa funcţiile şi ce se va întâmpla cu satele şi centrele raionale din ţară. „Aceasta ne îngrijorează, dar nu ca să conducem noi cu toată ţara”, a subliniat Vladimir Voronin.

Liderul comuniştilor a adăugat că „a ajuns la concluzia tristă că miliardul de euro furat de partidele de la guvernare a influenţat şi campania electorală, care a fost coruptă, alegătorii au fost înşelaţi şi multe alte încălcări au avut loc”.

Politicianul a mai spus că la nivel local nu se poate spune despre nişte coaliţii generale care ar putea fi create şi că totul depinde de numărul de mandate de la un raion sau altul. „Înţelegerea cu liberal-democraţii şi democraţii este aşa de spurcată că ei acuş schimbă placa. Le-am spus băieţilor noştri să fie atenţi cu cine fac alianţe. La nivel central este altă temă”, a declarat Vladimir Voronin, fără să precizeze ce anume este diferit la nivel central.

La începutul săptămânii curente, Vladimir Voronin a remis o scrisoare tuturor fracţiunilor parlamentare pe care le-a chemat la discuţii pentru a putea depăşi criza în care se află Republica Moldova. 

SURSA: IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *