Astăzi 24 Noiembrie 2017, Vineri - Ultima actualizare la ora 19:28
Abonamente

Bună Dimineața 7 Aprilie 2011, ora 06:09    Din editia print

Marime Font

Vrem sau nu să ştim adevărul?

„Ce-aţi făcut cu votul nostru?”, scriam acum doi ani, chiar a doua zi după alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009. Fiecare cetăţean al acestei ţări are, probabil, câte un răspuns aparte la această întrebare. La fel cum şi evenimentele din 7-8 aprilie 2009 au fost calificate în mod diferit: „revoluţie twitter”, „lovitură de stat”, „răscoală a tinerilor” sau „protest paşnic transformat în manifestaţii violente”. Indiferent de denumire, am rămas doar cu tineri maltrataţi, poliţişti răniţi şi foarte multe promisiuni. 

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

În seara de 6 aprilie 2009, dezamăgit de rezultatele parţiale ale alegerilor, am mers şi eu în centrul capitalei să aprind o lumânare. Pe Facebook a fost creat evenimentul intitulat „6 aprilie - zi de doliu naţional”. A fost o după-amiază într-adevăr a tinerilor, care s-au manifestat atât în stradă, cât şi în lumea virtuală, pe reţelele de socializare. Credeam cu toţii că vom câştiga!

După doi ani, mesajele de pe reţelele de socializare s-au schimbat. Acum tinerii se întreabă de ce Procuratura încă nu are toate răspunsurile, de ce politicienii îşi permit să folosească victimele în campaniile lor electorale, mai mult decât atât, unii afirmă că „adevărul despre 7 aprilie nu va fi aflat niciodată”.Mă pune pe gânduri declaraţia lui Ion Perju, singurul învinuit de moartea lui Valeriu Boboc: „Dacă niciodată nu se va afla adevărul despre 7 aprilie, aceasta va fi numai pentru că lumea nu vrea să-l cunoască”. 

Un articol de:
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 24 Noiembrie 2017, ora: 11:29

VIDEO / Iohannis îl pune la punct pe Dodon: Ce spune despre vizita în Republica Moldova

VIDEO / Iohannis îl pune la punct pe Dodon: Ce spune despre vizita în Republica Moldova Din editia print

Aflat la cel de-al cincilea Summit al Parteneriatului Estic, organizat la Bruxelles, preşedintele Klaus Iohannis a vorbit şi despre invitaţia controversată primită din partea preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. Întrebat de jurnalişti dacă va onora invitaţia, şeful...

( ) Citeşte tot articolul


Bună Dimineața 24 Noiembrie 2017, de Ana Marchitan

Sexul „anti-Chirtoacă” și politica moldovenească

Declinul Partidului Liberal a început încă la sfârșitul anului trecut. De atunci, pas cu pas, fracțiunea se îndreaptă încet, dar sigur, sper hăul politicii moldovenești.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 23 Noiembrie 2017, de Dan Nicu

Chişinău, cetate de necucerit pentru socialişti

Oamenii lui Igor Dodon nu au reuşit nici de această dată să-şi instaureze controlul asupra Chişinăului. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 23 Noiembrie 2017, de Răzvan Munteanu

Rusia pierde un important atu în disputa cu UE. Și nu numai!

Cu mai puțin de o lună în urmă, în Turcia era anunțată lansarea rutei feroviare ce leagă capitala Azerbaidjanului, Baku, de cea a Georgiei, Tbilisi, cu orașul turc Kars, denumită generic BTK.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 23 Noiembrie 2017, de Constantin Tănase

O, țară tristă, plină de... mister

Moto:  „Rămâne mut Serafim și se uită lung în urma celor ce se duc (cu boul, la pravlenie - n.n.). Se mai gândește: „Hm... Toate le pricep eu, Doamne, da „oare cum mi l-au prins ei de coarne?” (V. Vasilache „Povestea cu cocoșul roșu”)

() Citeşte tot articolul

Editorial 22 Noiembrie 2017, de Marin Basarab

Ce modele oferă societatea noastră pentru tineri?

În ultima vreme suntem asaltați de știri înfiorătoare care par a fi desprinse dintr-un film de groază.

() Citeşte tot articolul

Editorial 22 Noiembrie 2017, de Moni Stănilă

Voinicul și cerbul

Că tot se apropie iarna cu pași repezi de noi, nu avem cum să nu ne gândim la sărbători. Mai ales că deja și programele de știri ne anunță de săptămâni întregi cum și unde vom petrece Crăciunul.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Noiembrie 2017, de Octavian Țâcu

Experiențe belgiene pentru R. Moldova

Săptămâna trecută (9-11 noiembrie) la invitația eurodeputatei Monica Macovei am efectuat o vizită de trei zile în Parlamentul European și la sediul NATO din Bruxelles.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md