Actualitate

Washington Post despre prezentarea raportului la 100 de zile a Guvernului

Titrata agenție internațională de presă Associated Press accentuează declarațiile premierului moldovean despre reformele care trebuie să înceapă de la Guvern: „reformele ar trebui să înceapă cu noi, cei care propunem reforme”.

Associated Press precizează că Pavel Filip că intenționează să reducă numărul ministerelor cu aproape jumătate pentru a face guvernul mai eficient și că în opinia sa investițiile private vor veni “când va exista certitudinea că nu există corupție, bariere birocratice și nici controale abuzive din partea statului”.
 
Un aspect foarte important al reformelor este restabilirea credibilității Republicii Moldova, susține Pavel Filip. El se angajează să-i identifice și să-i urmărească în instanță pe cei care au furat peste 1 miliard de dolari din băncile din Republica Moldova în noiembrie 2014, declanșând luni de proteste și instabilitate politică, comentează agenția.

Pavel Filip a spus că Rusia nu are nimic de pierdut de pe urma faptului că R. Moldova se apropie de Uniunea Europeană. „Ceea ce ne dorim în relația noastră cu Rusia este respect reciproc și predictibilitate. Moldova este liberă să-și aleagă calea și Rusia ar trebui să perceapă acest lucru ca pe o oportunitate”, a mai declarat Pavel Filip, citat de Associated Press.

Aici puteți vedea știrea de pe Washington Post.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *