Ultima oră

Washington Post: Republica Moldova a făcut parte din România până în 1940, iar româna este vorbită în ambele ţări

O misiune FMI a început marţi o vizită de două zile, la o zi după ce guvernatorul Băncii centrale moldovene Dorin Drăguţanu a demisionat, după săptămâni de proteste de stradă faţă de "dispariţia" sumei de 1,5 miliarde de dolari din trei bănci moldovene, înaintea alegerilor parlamentare din noiembrie anul trecut.

FMI a anunţat într-un comunicat că efectuează o vizită de consultări şi în vederea "iniţierii unor discuţii" care ar putea constitui baza unui program.

Premierul moldovean Valeriu Streleţ spera la negocieri mai avansate în vederea unui acord. El a anunţat că Guvernul proeuropean are nevoie de un împrumut pentru a putea plăti salarii şi pensiile.

Însă Republica Moldova a primit marţi o ofertă din partea României. Premierul român Victor Ponta a anunţat că Bucureştiul poate acorda Chişinăului un împrumut în valoare de 150 de milioane de euro (168 de milioane de dolari) pe o perioadă de cinci ani. Propunerea, prezentată în cadrul unei şedinţe comune a guvernelor celor două ţări, este necesar să fie aprobată de către Parlamentul român.

"Eu cred că este de datoria şi în puterea României să facă această ofertă, într-un moment dificil", a declarat Ponta.

Republica Moldova a făcut parte din România până în 1940, iar româna este vorbită în ambele ţări.
 
Sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *