Actualitate

Zona pietonală din oraşul Edineţ a fost renovată cu susţinerea Germaniei

„Sunt bucuros că ţara mea a avut aportul ei în dezvoltarea orașului dumneavoastră, astfel încât acesta să devină și mai prosper. Vreau să-i felicit pe copii cu ocazia sărbătorii lor, dar și pentru că în centrul orașului este acum loc unde ei pot să se joace în siguranță, să se plimbe, să alerge, să facă tot ceea ce, de obicei, face un copil. Amenajarea acestei porțiuni a orașului a fost posibilă datorită proiectului „Infrastructură socială și eficiență energetică”, foarte important pentru Guvernul Germaniei. În total, pentru dezvoltarea comunităților rurale din R. Moldova s-au investit circa 10 milioane de euro”, a declarat la ceremonie reprezentantul Ambasadei Germaniei în R. Moldova, Florian Seitz.

La rândul său, Mircea Eşanu, director executiv FISM, a îndemnat locuitorii din Edineț să păstreze lucrările efectuate, dar și să le continue în celelalte zone ale urbei. „Un oraș, în primul rând, presupune civilizație. Pe lângă instituții sociale – grădiniță, primărie, ne dorim ca orașul să fie confortabil, să aibă un nivel cât mai înalt de dezvoltare pentru cetățeni. Am văzut aici multe mămici cu copii în cărucioare, care se deplasau fără probleme pe noile trotuare, am văzut persoane cu dizabilități în scaune cu rotile, care se mişcau la fel de uşor. Asta ne face viața mai confortabilă aici, acasă”, a menţionat Mircea Eșanu.

Lucrările de la Edineţ au fost finanțate în cadrul Cooperării Financiare Germane, prin intermediul Băncii de Stat pentru Dezvoltare Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW), fiind implementate de FISM. Pentru renovarea și amenajarea zonei pietonale din orașul Edineţ au fost alocate circa 150 mii de euro.

Proiectul „Infrastructură socială și eficiență energetică” prevede realizarea unor investiții în infrastructura socială (apeducte, canalizare, școli, grădinițe, drumuri etc.), cu accent pe eficiența energetică și utilizarea surselor alternative de energie, în 10 localități din nordul R. Moldova și din regiunea transnistreană. Din grantul de cinci milioane de euro oferit de KfW, Fondul de Investiţii Sociale din Moldova a implementat 89 de subproiecte sociale cu utilizarea tehnologiilor energo-eficiente. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *