Actualitate

5 alimente care agravează simptomele răcelii

Menținerea unui stil de viață sănătos și scăderea nivelului de stres sunt câteva dintre cele mai bune metode de a preveni răceala. Pentru a atenua simptomele răcelii obișnuite, în mod ideal, ar trebui să vă hidratați, să dormiți corespunzător timp de 10-12 ore și să faceți gargară cu apă și sare.

Trebuie să știți că anumite produse alimentare care vă pot agrava răceala și tusea.

1. Zahăr. Un aport prea mare de zahăr ar putea suprima sistemul imunitar, mai ales atunci când corpul se luptă cu infecțiile virale.

2. Cafea, ceai și alte băuturi care conțin cofeină

Da, acest lucru se poate dovedi la fel de surprinzător, deoarece majoritatea dintre noi adoră să bem un ceai fierbinte, mai ales atunci când avem frisoane. Totuși nu este bine. Cafeaua, ceaiul și băuturile cu cofeină acționează ca diuretice, ceea ce înseamnă că ne vpr deshidrata. Când avem frisoare, corpul are nevoie de mai multe lichide pentru a rămâne hidratat.

3. Alcool

E greșit că romul cu miere și apă vă decongestionează căile respiratorii aeriene! Consumul de alcool, potrivit unui studiu, este legat de o creștere a inflamației pulmonare și bronșice. De asemenea, alcoolul inhibă globulele albe din sângele. Mai mult, alcoolul vă deshidratează, iar ceea ce aveți nevoie cel mai mult atunci când aveți o răceală este aportul crescut de lichide.

4. Lapte

Laptele oferă mai multe beneficii pentru sănătate. Dar acesta vă va face mai mult rău, deoarece îngroașă mucusul de pe căile respiratorii, făcând mai dificilă eliminarea lui.

5. Mâncare condimentată

Și alimentele picante pot stimula producția de mucus. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *