Actualitate

60 de PIETONI care traversau strada neregulamentar au murit în accidente rutiere

Astfel, în perioada 20 ianuarie – 20 februarie 2020, polițiștii vor desfășura pe întreg teritoriul țării operațiunea specială ,,Pietonul” în scopul reducerii numărului de accidente.

Inspectoratul General al Poliției amintește pietonilor că aceștia sunt deopotrivă participanți ai traficului rutier, prin urmare, încălcarea regulilor de circulație de către aceștia constituie contravenție.

Prin urmare, ignorarea de către pietoni a semnalelor de dirijare a traficului rutier, traversarea părţii carosabile a drumului sau deplasarea în locuri neindicate, se sancţionează cu avertisment sau cu amendă în mărime de la 300 la 450 lei, potrivit art.245 alin.(1) al Codului Contravențional.

Totodată, reiterăm șoferilor că neacordarea priorității pietonilor constituie o faptă contravențională și se sancţionează cu amendă până la 1 500 lei și cu aplicarea a 4 puncte de penalizare, în conformitate cu art. 238 alin.(3) al Codului Contravențional.

Poliţia acţionează permanent pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice, iar obiectivul principal al polițiștilor este salvarea de vieți și prevenirea accidentelor rutiere. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *