Actualitate

8 utilizari neobisnuite ale piperului. De la dureri de ureche, la alungarea rozatoarelor

Piperul si sanatatea

1. Decongestionarea nazala: Piperul rosu incalzeste organismul si stimuleaza eliminarea mucusului, ceea ce duce la decongestionarea cailor nazale si la o respiratie mai usoara.

2. Constipatie: Piperul rosu te infierbanta si simti nevoia sa bei multa apa, ceea ce inmoaie scaunul.

3. Tuse: Piperul rosu linisteste iritatia gatului si dilueaza mucusul.

4. Durere de urechi: Piperul negru ajuta la calmarea durerilor de urechi. Presara piper macinat pe un tampon de vata, roteste vata pana se face ca o minge si pune-o deasupra urechii. Atentie, NU in interiorul urechii!

Piperul in gospodarie

1. Insecticid:Poti face un insecticid natural dintr-o lingura de piper rosu macinat amestecat cu doua linguri de detergent de vase si doua linguri de ulei vegetal. Amesteca mixtura cu 3,8 litri de apa, apoi transfer-o intr-un recipient cu pulverizator si stropeste plantele din gradina. Vei scapa astfel de tantari. Procedeul trebuie repetat dupa ploaie.

2. Astupa gaurile: Daca ai un radiator care curge, toarna piper negru in radioator si sigilezi temporar gaurile.

3. Indeparteaza veveritele:Amesteca piper rosu macinat cu mancare pentru pasari. Pasarile nu vor avea probleme cu gustul, ba mai mult vitamina C le va imbunatati penajul. In schimb, veveritelor nu le place gustul de piper asa ca vor evita sa te mai viziteze.

4. Te scapa de rozatoare: Ca sa nu mai ai probleme cu rozatoarele care iti distrug cablurile si firele de afara, stopeste-le cu o solutie cu piper.

sfatulparintilor.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *