Lumea

A fost arestat şi autointitulatul “QAnon Shaman” după violenţele de la Capitoliu

Jake Angeli este acuzat că a pătruns ilegal în Capitoliu, prin violenţă, şi a avut un comportament inadecvat.

Tânărul a devenit o celebritate pe reţele de socializare în doar câteva ore, după ce s-a prezentat în faţa Capitoliului, la apelul lui Donald Trump, şi a reuşit să pătrundă în hemiciclu, în timpul luării cu asalt a Congresului de către simpatizanţi ai preşedintelui american în exerciţiu. Cu ajutorul ţinutei sale – la bustul gol, tatual, machiat şi purtând pe cap o căciulă de blană şi două coarne, care i-au adus supranumele de "Shaman" – s-a făcut remarcat activistul, care pare că a devenit un simbol al acestei invazii a Congresului.

Dincolo de deghizarea care poate provoca zâmbete, Jake Angeli este un obişnuit al manifestaţiilor de acest tip, după ce şi-a multiplicat participarea la adunări în faţa Capitoliului din Arizona, la Phoenix, capitala statului. El manifesta iniţial cu scopul de a face cunoscute publicului larg ”conspiraţiile” pe care le-ar fi descoperit.

Jake Angeli – care se autointitulează "QAnon Shaman" – este membru al influentei mişcări cu acest nume, care susţine că luptă împotriva membrilor ”statului profund” ce manipulează societatea şi care, susţine ea, practică pedofilia. Adepţii QAnon consideră că Donald Trump este ”alesul” menit să lupte împotriva acestor practici.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *