Actualitate

Căsătoria face bine la sănătate, spun cercetatorii. Pentru cine nu se aplică regula

Oamenii de stiinta au folosit date stranse in decursul a patru ani de la 1.428 de adulti bisexuali, 2.654 adulti gay si 150.403 adulti heterosexuali.

S-a dovedit ca persoanele heterosexuale, cat si cele homosexuale se simteau cu 36% mai bine, din punct de vedere fizic, decat atunci cand nu erau casatorite legal. De exemplu, dificultatile de a urca scarile si de a iesi la cumparaturi au fost cu 25% pana la 43% mai mici in randul adultilor heterosexuali casatoriti, in comparatie cu cei care nu au fost niciodata casatoriti sau care traiau in concubinaj.

Oamenii de stiinta considera ca acest lucru se datoreaza faptului ca mariajul creste securitatea economica si sprijinul social, dar si incurajeaza un stil de viata mai sanatos.

Spre deosebire de adultii heterosexuali si cei homosexuali, studiul arata ca bisexualii casatoriti nu erau mai sanatosi decat cei necasatoriti. Interesant este ca, printre bisexualii casatoriti sau care traiesc in concubinaj, cei cu un partener de acelasi sex erau mai sanatosi decat cei cu un partener de sex diferit. In cazul lor, sansele de a avea o sanatate mai buna au fost de 2,3 ori mai mari. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *