Astăzi 27 Mai 2020, Miercuri - Ultima actualizare la ora 15:57
Abonamente

Actualitate 15 Martie 2020, ora 07:23

Compania canadiană Medicago anunţă producerea cu succes a unui vaccin candidat viabil pentru coronavirus

Marime Font

Medicago, o companie biofarmaceutică cu sediul central în Quebec City, deţinută în proporţie de 40% de Philip Morris, a produs cu succes o Particulă de Tip Virus (Virus-Like Particle - VLP) a noului coronavirus, la numai 20 de zile după ce a obţinut gena SARS-CoV-2, virusul care provoacă boala COVID-19, potrivit unui comunicat al acesteia.

Medicago este o companie biofarmaceutică cu peste 450 de angajaţi în Canada şi Statele Unitte. Philip Morris, care a investit pentru prima oară în această companie în urmă cu un deceniu, când căuta modalităţi de diversificare a activităţilor în afara pieţei de ţigări. Gigantul din industria tutunului a investit peste 15 milioane de dolari în compania de biotehnologie, crescându-şi în cele din urmă participaţia la 40%. Misiunea Medicago este de a îmbunătăţi starea de sănătate la nivel mondial prin intermediul unor tehnologii bazate pe plante pentru reacţia rapidă la provocările de sănătate care apar la nivel mondial. Medicago se defineşte ca o companie dedicată terapiilor avansate împotriva bolilor care reprezintă un risc pentru viaţă la nivel global.

Producerea VLP este primul pas în dezvoltarea unui vaccin pentru COVID-19, care va fi supus unui test pre-clinic pentru siguranţă şi eficacitate. După finalizatea testului, Medicago se aşteptă să discute cu agenţiile competente din domeniul sănătăţii pentru iniţierea în vara anului 2020 (iulie/august) a testelor clinice pe oameni.

Medicago se foloseşte totodată de platforma sa de tehnologie pentru dezvoltarea de anticorpi împotriva SARS-CoV-2, în colaborare cu Centrul pentru Cercetări în Domeniul Bolilor Infecţioase al Laval University, condus de dr. Gary Kobinger, care a contribuit la dezvoltarea unui vaccin şi a unui tratament pentru Ebola. Aceşti anticorpi pentru SARS-CoV-2 ar putea să fie utilizaţi pentru tratarea persoanelor infectate cu virus. Aceste cercetări sunt finanţate, parţial, de Institutul Canadian pentru Cercetări în Domeniul Sănătăţii (Canadian Institutes for Health Research - CIHR).

Loading...


Medicago este lider în domeniul tehnologiei bazată pe plante şi şi-a demonstrat în trecut capacitatea de a răspunde prima la o pandemie de gripă. În 2009, compania a produs un vaccin candidat, la nivel de cercetare, împotriva H1N1 în numai 19 zile.

În 2012, Medicago a produs 10 milioane de doze de vaccin monovalent pentru gripă în doar o lună, pentru Agenţia pentru Proiecte de Cercetare Avansată în Domeniul Apărării (Defense Advanced Research Projects Agency - DARPA), parte a Departamentului pentru Apărare al Statelor Unite.

În 2015, Medicago a mai demonstrat că poate produce rapid un cocktail de anticorpi monoclonali pentru Autoritatea pentru Cercetare şi Dezvoltare Biomedicală Avansată (Biomedical Advanced Research and Development Authority - BARDA), parte a Departamentului pentru Sănătate şi Servicii Umane al Statelor Unite.

“Ritmul progresului iniţial pentru COVID-19 poate fi atribuit capabilităţii platformei noastre bazată pe plante, care este capabilă să producă soluţii de vaccinuri şi anticorpi pentru a contracare acest risc global pentru sănătatea publică. Capacitatea de a produce un vaccin candidat în decurs de 20 de zile după obţinerea genei este un factor de diferenţiere major pentru tehnologia noastră dovedită. Această tehnologie ne permite să efectuăm o extrapolare cu o viteză fără precedent pentru a putea să combatem COVID-19”, a afirmat dr. Bruce Clark, CEO al Medicago.

Dr. Gary Kobinger, profesor în cadrul Departamentului de Microbiologie şi Boli Infecţioase şi director al Centrului pentru Cercetări în Domeniul Bolilor Infecţioase la Laval University a spus: ”Eforturile de colaborare ale echipei de cercetare a Laval University şi Medicago au avut un mare succes în dezvoltarea de anticorpi unici împotriva unor infecţii de tipul RSV şi HMPV şi experienţa ne dă încredere îm identificarea cu succes a unor anticorpi terapeutici împotriva SARS-CoV-2”.

Primul produs la Medicago, un vaccin VLP tetravalent recombinat sezonier pentru imunizarea activă împotriva gripei, este evaluat în prezent de Health Canada, în urma finalizării unui program clinic de siguranţă şi de eficacitate care a implicat 25.000 de pacienţi.

Compania Medicago foloseşte o tehnologie brevetată bazată pe plante pentru dezvoltarea unor terapii bazate pe proteine. Spre deosebire de vaccinurile tradiţionale, Medicago nu foloseşte produse animaliere sau virusuri vii pentru a-şi crea produsele. În schimb, utilizează Particule de Tip Virus (VLP-uri) care imită forma şi dimensiunile unui virus, care permit corpului să îi recunoască şi să creeze un răspuns imunitar printr-o modalitate non-infecţioasă.

Datele testelor clienice sugerează că VLP-urile au un mecanism multi-modal de acţiune, care este diferit de vaccinurile neactivate, activând ambele ramuri ale sistemului imunitar – răspunsuri cu anticorpi şi mediate de celule.

Tehnologia brevetată de Medicago este rapidă, versatilă şi scalabilă. De îndată ce secvenţa genetică a unui virus devine disponibilă, Medicago poate dezvolta un vaccin candidat de nivel clinic în numai câteva săptămâni. Tehnologia sa recombinantă permite producerea unui vaccin care corelează în mod precis tulpinile circulante, aşa cum este cazul gripei sezoniere. Tehnologia este scalabilă cu uşurinţă, permiţând companiei să mărească volumul producţiei prin creşterea numărului de plante utilizate.

Primul produs al Medicago, un vaccin Particulă de Tip Virus tetravalent recombinant (QVLP) pentru gripă sezonieră, este evaluat în prezent de Health Canada. Vaccinurile candidate pentru gripa pandemică, rotavirus şi norovirus sunt testate în teste preclinice şi teste clinice de Faza a II-a.

Medicago mai dezvoltă anticorpi împotriva hMPV, RSV şi a Opioidelor.

Medicago are sediul central în Quebec City, Canada, şi intenţionează să producă vaccinuri şi anticorpi pentru COVID-19 la fabrica pilot din Quebec, pentru a răspunde cererii imediate. Compania mai are o unitate de producţie în Durham, Carolina de Nord, care este dedicată în prezent producţiei de vaccinuri şi anticorpi pentru testele sale clinice şi ar urma să susţină lansarea unui vaccin pentru gripă VLP tetravalent, după aprobarea acestuia.

O nouă fabrică de ultimă generaţie este în construcţie în Quebec City, care va deveni operaţională în 2023 şi va avea capacitatea de a livra până la 50 de milioane de doze de vaccin pentru gripă tetravalent recombinant pe an.

Politico.com relata recent că una dintre cele mai criticate industrii din America, cea a tutunului, se alătură cursei pentru stoparea pandemiei de coronavirus, enumerând Medicago, alături de Kentucky BioProcessing , susbsidiară a Reynolds, deţinută de British American Tobacco.

news.ro 

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 27 Mai 2020, ora: 12:03

VIDEO / Noi proteste în Hong Kong: Poliția a tras cu bile cu piper pentru a dispersa protestatarii

VIDEO / Noi proteste în Hong Kong: Poliția a tras cu bile cu piper pentru a dispersa protestatarii

Poliția din Hong Kong a tras, miercuri, cu bile cu piper pentru a dispersa protestatarii, în timp ce parlamentarii s-au strâns pentru a dezbate o nouă legislație care ar incrimina insultarea imnului național, relatează AFP și Reuters.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 27 Mai 2020, ora: 11:16

LIVE VIDEO / Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, depune o sesizare la Curtea Constituțională

LIVE VIDEO / Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, depune o sesizare la Curtea Constituțională

Depunerea la Curtea Constituțională a sesizării privind interpretarea prin coroborare a dispozițiilor articolului 2 alineatul (1), articolului 61 alineatul (1) și (3), articolului 85 alineatul (1), (2) și (4) și articolului 90 alineatul (1), (2) și (4) din Constituția Republicii Moldova...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 27 Mai 2020, ora: 11:15

Partidul Platforma DA cere reluarea şedinţelor Parlamentului / VIDEO

Partidul Platforma DA cere reluarea şedinţelor Parlamentului / VIDEO

Platforma DA cere convocarea şi reularea şedinţelor Parlamentului, considerând că măsurile de izolare a deputaţilor este una intenţionată pentru a tergiversa crearea unei comisii de anchetă care să cerceteze presupusele acte de corupţie săvârşite de şeful statului Igor...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 27 Mai 2020, ora: 10:46

Ivan Ceban face propagandă pro-comunistă și apără „troleibuzul victoriei”

Ivan Ceban face propagandă pro-comunistă și apără „troleibuzul victoriei”

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, nu vede nicio propagandă în faptul că pe străzile Capitalei a apărut un troleibuz cu imagini dedicate Zilei Victoriei.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 27 Mai 2020, ora: 10:42

BREAKING / Alte 5 decese provocate de COVID-19. 259 de pacienți sunt în STARE GRAVĂ

BREAKING / Alte 5 decese provocate de COVID-19. 259 de pacienți sunt în STARE GRAVĂ

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) anunță că, până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 7305 cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 899 în Transnistria.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 27 Mai 2020, ora: 10:40

Când va fi eliberat Liviu Dragnea? A trecut un an de la condamnare

Când va fi eliberat Liviu Dragnea? A trecut un an de la condamnare

Anul trecut, fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost condamnat definivit la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu. În aceeași zi, acesta a fost arestat dus la penitenciarul Rahova.

( ) Citeşte tot articolul

Politică 27 Mai 2020, ora: 10:13

Stoianoglo: „Nu mi-am putut imagina că BNM a oferit băncilor un miliard de dolari, acești bani au ajuns în anumite mâini, iar Plahotniuc nu a avut nicio treabă cu asta”

Stoianoglo: „Nu mi-am putut imagina că BNM a oferit băncilor un miliard de dolari, acești bani au ajuns în anumite mâini, iar Plahotniuc nu a avut nicio treabă cu asta”

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, se declară convins că suma de 100 de milioane de dolari SUA, pentru care procurorii dețin dovezi că a ajuns la fostul lider al PDM Vladimir Plahotniuc în urma jafului bancar, va crește. Totodată, șeful PG explică de ce anume acum procurorii...

( ) Citeşte tot articolul

ROMÂNIA 27 Mai 2020, ora: 09:43

VIDEO "Pantofi de distanțare socială", concepuți de un atelier din Cluj

VIDEO "Pantofi de distanțare socială", concepuți de un atelier din Cluj

Un atelier de pantofi din Cluj-Napoca s-a adaptat crizei COVID-19, în care una dintre principalele reguli pentru toți este cea a păstrării unei distanțe față de cei din jur, și a conceput "pantofii de distanțare socială", scrie Dejeanul.ro.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 27 Mai 2020, ora: 09:32

FOTO / Prognoza METEO pentru următoarele 7 zile

FOTO / Prognoza METEO pentru următoarele 7 zile

 Ploi în toată țara și temperaturi mai scăzute sunt prognozate pentru astăzi, 27 mai. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, cerul va fi variabil, iar pe arii extinse vor cădea ploi de scurtă durată.

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 27 Mai 2020, ora: 09:24

VIDEO / Noul tip de POLUARE care a apărut odată cu folosirea mănușilor și MĂȘTILOR de protecție

VIDEO / Noul tip de POLUARE care a apărut odată cu folosirea mănușilor și MĂȘTILOR de protecție

 O organizație neguvernamentală din Franța a atras atenția aupra faptului că echipamentele de protecție, precum mănușile și măștile, aruncate neglijent poluează Marea Mediterană, potrivit BBC.

( ) Citeşte tot articolul

Internațional 27 Mai 2020, ora: 09:06

Trump este „iritat” de China şi nu mai consideră important acordul comercial

Trump este „iritat” de China şi nu mai consideră important acordul comercial

 Preşedintele american Donald Trump, este atât de „iritat” de China, din cauza crizei coronavirusului, încât nu mai consideră atât de important acordul comercial bilateral, a spus consilierul prezidenţial Larry Kudlow. El a îndemnat companiile...

( ) Citeşte tot articolul

Internațional 27 Mai 2020, ora: 09:04

Tranzitul gazelor naturale din Rusia spre Europa, prin Polonia, a fost oprit COMPLET

Tranzitul gazelor naturale din Rusia spre Europa, prin Polonia, a fost oprit COMPLET

Tranzitul gazelor naturale ruseşti prin conducta Yamal-Europe, care traversează Polonia şi ajunge până în Germania, a fost complet oprit marţi, a anunţat compania germană Gascade.

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 27 Mai 2020, ora: 08:56

Un yoghin care afirma că nu a mai mâncat de 80 ani, a murit de bătrânețe: Acest fenomen rămâne un mister

Un yoghin care afirma că nu a mai mâncat de 80 ani, a murit de bătrânețe: Acest fenomen rămâne un mister

Un yoghin indian afirma că nu s-a mai hrănit și nici hidratat de 80 ani. Acesta a făcut obiectul studiilor medicale și multor îndoieli și a murit azi, 26 mai la vârsta de 90 ani. Anunțul decesului a fost făcut de unul dintre vecinii lui. Află mai multe despre viața acestuia...

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 27 Mai 2020, ora: 08:37

Horoscopul zilei de azi, MIERCURI 27 MAI 2020. Mișcări îndrăznețe!

Horoscopul zilei de azi, MIERCURI 27 MAI 2020. Mișcări îndrăznețe!

 Luna intra in Leu si imprastie norii. A venit vremea sa mai si zambim. Nu este tot chiar lapte si miere pentru ca Saturn si Uranus vin sa agite putin spiritele. Insa poti face fata provocarilor. Fa o miscare indrazneata, asuma-ti riscul si du-te dupa ce-ti doreste inima. Luna urmeaza sa...

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 27 Mai 2020, ora: 08:19

Stoianoglo, despre „kuliokul negru” și „Bahamas”. Cât despre el și Dodon: „Șeful statului a semnat decizia, încrederea mi-a fost oferită de procurori”

Stoianoglo, despre „kuliokul negru” și „Bahamas”. Cât despre el și Dodon: „Șeful statului a semnat decizia, încrederea mi-a fost oferită de procurori”

Procuratura Generală (PG) va solicita o expertiză a înregistrării video în care președintele Igor Dodon este surprins cum i se întinde o pungă cu bani de la Vladimir Plahotniuc, pe atunci lider al PDM, doar că aceasta nu poate fi folosită ca bază pentru învinuire....

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 27 Mai 2020, ora: 08:15

Pavel Voicu spune că n-a văzut încălcări la Dodon care se plimbă prin țară fără mască și mănuși

Pavel Voicu spune că n-a văzut încălcări la Dodon care se plimbă prin țară fără mască și mănuși

Nici faptul că a mers în mai multe localități și s-a văzut cu mai multe persoane, nici faptul că a intrat în casele oamenilor fără a purta mască și mănuși și nici faptul că a vizitat o familie după ce plecase de la un spital nu denotă că Igor Dodon ar fi...

( ) Citeşte tot articolul

Sănătate 27 Mai 2020, ora: 07:13

Femeile care beau o anumită cantitate de cafea pe zi ar putea avea mai puţină grăsime corporală

Femeile care beau o anumită cantitate de cafea pe zi ar putea avea mai puţină grăsime corporală

Femeile care beau două sau trei ceşti de cafea pe zi au o grăsime corporală şi abdominală mai scăzută faţă de cele care beau mai puţină cafea, potrivit unui nou studiu publicat în The Journal of Nutrition.

( ) Citeşte tot articolul

Timpul Liber 27 Mai 2020, ora: 06:36

Strategii de câştig atunci când pariezi într-un cazino

Strategii de câştig atunci când pariezi într-un cazino

Explozia internetului a făcut ca industria jocurilor de noroc să se translateze în spaţiul virtual, cazinourile online luptându-se în oferte și servicii de calitate. În ţara noastră activează site-uri cu o bogată experienţă în domeniu. Tot ceea ce trebuie...

( ) Citeşte tot articolul

Muzică 27 Mai 2020, ora: 00:30

„EU-S FATĂ MARE, DAC-AIST-I PREZIDENT” / Dora Show - Coroana Mă-tii - Un cântec viral despre COVID-19 și Dodon (VIDEO)

„EU-S FATĂ MARE, DAC-AIST-I PREZIDENT” / Dora Show - Coroana Mă-tii - Un cântec viral despre COVID-19 și Dodon (VIDEO)

Actorul Emilian Crețu a lansat un adevărat hit la tema noului coronavirus.

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 27 Mai 2020, ora: 00:11

(ARHIVE) Dezvăluiri ZGUDUITOARE: cum UCIDEAU călăii lui Stalin

Dezvăluiri ZGUDUITOARE: cum UCIDEAU călăii lui Stalin

La mai bine de șapte decenii de la primul val al deportărilor, comemorăm zecile de mii de victime care au căzut pradă teroarei comuniste, făcând publice numele câtorva din cei care au răpit, pe nedrept, viețile condamnaților și s-au scăldat în sângele lor...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)