Frumusețe

Cum să ne îngrijim buzele toamna

Primul pas pentru o îngrijire corectă este folosirea unui balsam de buze cu factor de protecție de cel puțin 15, iar în perioadele cu zăpadă se recomandă și protecție UVA și UVB, pentru a împiedica buzele să se ardă.

Hidratarea buzelor ar trebui să se facă în mod constant, mai ales în perioadele reci. Cel mai bine ar fi să folosiți produse cosmetice cu extracte naturale, precum untul de cacao, unt de shea, ceară de albine și ulei de cocos.

Rujurile mate, deși sunt în tendințe sezonul acesta, pot usca excesiv pielea. Cel mai bine ar fi să căutați rujuri ce conțin uleiuri hidratante, cum sunt cel de cocos și jojoba și extracte care impermeabilizează, evitând astfel deshidratarea.

Stresul poate fi și el o cauză. În condiții de stres, irigarea sanguină în buze este mai redusă, deci buzele sunt mai sensibile. În plus, în această situație, unele pot dezvolta un tic, de a-și mușca buzele și de rupe bucățile de piele uscate.

Exfolierea. În mod contrar îngrijirii pielii, când vine vorba de buze, exfolierea nu este recomandată. Trebuie folosit balsam de buze constant, cu proprietăți de hidratare, regenerare și cicatrizare. Dacă apar bucăți uscate de piele, cel mai bine ar fi să așteptăm să cadă singure și să nu le rupem, pentru că pot provoca răni.

sursa: oanacuzino.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *