Femeia

Cum scăpăm de obiceiurile nesănătoase de a mânca pe fond emoţional şi de dependenţa de zahăr

Specialiştii de la Bodyshape Transformation Center, ne explică ce să facem, pas cu pas, pentru a da uitării momentele în care ne refugiem compulsiv în mâncare şi în dulciuri.

Mâncatul pe fond emoţional
„Mănânci mai mult decât de obicei atunci când eşti stresat, chiar şi atunci când nu îţi este foame? Simţi nevoia să mănânci pentru a te simţi mai bine în anumite situaţii? Foloseşti mesele copioase ca şi recompense pentru atingerea anumitor obiective zilnice? Simţi că nu poţi rezista tentaţiei de a mânca, chiar şi atunci când nu îţi este foame în realitate? Dacă răspunsul la aceste întrebări este unul afirmativ, te confrunţi cu problema mâncatului emoţional.

Deşi pare aproape imposibil să scapi de mâncatul impulsiv şi mereu apar situaţii în care simţi nevoia să mănânci ceva rapid, poţi reuşi să scapi de această problemă. Iată ce trebuie să faci:

Conştientizează-ţi problema! Este un prim pas important, care te va ajuta să te focusezi pe soluţii

Analizează situaţiile în care simţi nevoia de a mânca pe fond nervos! Vezi când anume ţi-e poftă, când cedezi ispitelor şi identifica sursa acestui comportament. Îţi vei da seama de unde porneşte acest obicei.

https://www.descopera.ro/ 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *