Plantele de interior au fost întotdeauna o modalitate simplă de a oferi un plus de personalitate și prospețime locuințelor noastre.
Iar trendul recent al plantelor suculente a devenit unul foarte popular în ultimii ani pentru că aceste plante cu frunze cărnoase sunt foarte ușor de îngrijit și necesită atenție minimă din partea noastră. Suculentele sunt capabile să supraviețuiască în cele mai grele condiții și sunt extrem de simplu de întreținut. O adevărată binecuvântare pentru cei mai mulți oameni, care nu au prea mult timp la dispoziție să se ocupe de plantele de interior.
Din fericire, suculentele nu doar că sunt foarte frumoase și simplu de îngrijit, dar în același timp au beneficii majore pentru sănătate. Iată care sunt acestea, potrivit specialiștilor citați de redonline.co.uk:
Te ajută să respiri mai bine
În timpul procesului de fotosinteză, plantele eliberează oxigen. Dar pe parcursul nopții, la fel ca și oamenii, plantele elimină dioxid de carbon. Suculentele, împreună cu alte câteva plante precum orhideele și palmierul areca, produc oxigen pe toată durata nopții. Păstrează aceste plante în dormitor pentru a avea un aer proaspăt de-a lungul nopții, ceea ce te va ajuta să dormi mai bine și să te simți mai odihnit.
Purifică aerul
Plantele suculente, la fel ca limba soacrei (Sansevieria) și Aloe vera, sunt excelente pentru a curăța aerul și a elimina toxinele. Cercetătorii de la NASA au descoperit că suculentele sunt capabile să elimine 87% din compușii organici volatili, cunoscuți drept VOC. Aceste plante sunt deosebit de utile în biblioteci, birouri și spații de studiu pentru că substanțele VOC precum benzen și formaldehide se găsesc în covoare, fum de țigară, pungi de hârtie, cărți sau cerneală.
Previn îmbolnăvirea
Aproximativ 10% din umiditatea din atmosferă este apă eliberată de plante.
Același lucru se aplică și în casă. Cu cât ai mai multe plante, în special în grupuri, cu atât mai mult vei putea îmbunătăți nivelul umidității din casa ta și vei preveni efecte precum pielea uscată, răceli, dureri în gât și tuse seacă. Un studiu efectuat de Universitatea de Agricultură din Norvegia a descoperit că ratele de îmbolnăvire au scăzut cu 60% în birourile în care se află plante. "Am investigat numărul zilelor de concedii medicale ale angajaților cu numărul de plante pe care angajații le puteau vedea în apropierea biroului lor. Cu cât puteau vedea mai multe plante în apropiere, cu atât numărul zilelor de concediu medical raportate a fost mai mic", a declarat Tina Bringslimark, expert în psihologia mediului pentru The Telegraph.
Te ajută să te concentrezi
Câteva studii realizate asupra studenților și muncitorilor au descoperit că nivelul de concentrare, atenție și capacitatea cognitivă au fost îmbunătățite atunci când participanții au studiat sau au lucrat având plante în cameră.
Un studiu realizat la Universitatea Michigan a descoperit că memoria este îmbunătățită cu 20% atunci când în încăpere sunt prezente plante. Plantele mici, precum suculentele, sunt deosebit de benefice la locul de muncă și nu ocupă prea mult spațiu pe birou.
Ajută la o recuperare rapidă
Suculentele pot contribui la scăderea simptomelor răcelii precum dureri de cap, febră sau tuse. Potrivit unei cercetări efectuate la Universitatea Kansas State din SUA, pancienții din spital care aveau plante în saloane au solicitat mai puține medicamente pentru durere, au avut o tensiune arterială mai scăzută și au experimentat un nivel scăzut al oboselii și anxietății.
|
În majoritatea cazurilor, atunci când femeile îşi propun să slăbească, încep să apară şi rezultatele. Totuşi, când luăm o astfel de decizie, trebuie să stabilim anumite obiective, dar şi să ţinem cont de anumite realităţi.
( ) Citeşte tot articolulAm arătat în numărul precedent că româna, la fel ca celelalte limbi romanice, a moștenit din latină aproximativ 2000 de cuvinte-bază. Dacă ținem seama de felul cum s-au transmis aceste cuvinte diverselor limbi romanice, constatăm că aproximativ 500, adică o pătrime, au...
( ) Citeşte tot articolulA fost reținut pentru „dezmembrarea teritorială intenţionată a R. Moldova”, însă o lună mai târziu a fost eliberat, iar cele peste 30 de volume din dosarul penal intentat pe numele său și-au pierdut urma. Chiar și așa, spun cei care l-au arestat și l-au anchetat...
( ) Citeşte tot articolulLiderul grupului parlamentar Pro-Moldova, Andrian Candu, a dezvăluit în studioul Jurnal TV că Igor Dodon a fost cel care în 2005 i-a făcut cunoștință cu Vladimir Plahotniuc.
( ) Citeşte tot articolulLiderul socialiștilor Igor Dodon, care deține o colecție de accesorii de sute de mii de lei, de curând a fost observat că poartă un nou ceas de mână, estimat la aproximativ 1 500 de euro.
( ) Citeşte tot articolulOdată cu intrarea lui Marte în Gemeni, până spre sfârşitul lunii aprilie vom avea ocazii multiple să exersăm acţiunile inteligente, să ne punem în mişcare isteţimea, perspicacitatea şi curiozitatea.
( ) Citeşte tot articolulSfantul Conon a trait pe vremea Sfintilor Apostoli. S-a nascut in Isauria. Cei de aici au primit credinta in Hristos de la Sfantul Apostol Pavel. Parintii sai, Nestor si Nadia, l-au casatorit fara voia sa. Inainte de a se casatori, i s-a aratat Sfantul Arhanghel Mihail, in chip de barbat...
( ) Citeşte tot articolulUnele produse nocive de oxidare parţială a hranei cu scop energetic sunt radicalii liberi, echivalenţii smogului în organism. Radicalii liberi generaţi în interiorul organismului dăunează la fel ca şi cei declanşaţi de mediul poluat membranei celulare.
( ) Citeşte tot articolulZece persoane au murit, iar altele au fost rănite în urma prăbuşirii unui elicopter militar în estul Turciei, anunţă Ministerul Apărării de la Ankara, conform cotidianului Hurriyet, citat de Mediafax.
( ) Citeşte tot articolulCeaiul verde este recomandat în curele de slăbire, însă pe lângă rolul sau dietetic, această licoare previne o serie de alte afecţiuni sau ameliorează dureri nebănuite. Îţi spunem câteva lucruri pe care experţii în medicină naturistă nu ţi le-au...
( ) Citeşte tot articolulPrimele doze de vaccin Pfizer ar urma să ajungă în Republica Moldova în a doua jumătate a lunii martie, prin programul Covax al ONU, a anunţat preşedinta Maia Sandu, după o discuţie cu directorul regional al acestei companii, Sinan Atlig, transmite Agerpres.ro.
( ) Citeşte tot articolulFiecare al doilea fumător care încearcă să renunțe la țigări se întoarce la vechiul obicei după o săptămână sau chiar mai puțin. Cel mai des fumătorii susțin că nu pot renunța la acest viciu din cauza lipsei de voință. Potrivit The Sun, 52 procente susțin că...
( ) Citeşte tot articolul