Actualitate

Deputatul Constantin Codreanu condamnă falsificarea rezultatelor recensământului

În cadrul conferinţei organizate alături de reprezentanţi ai Mişcării Civice “Tinerii Moldovei” de la Chişinău, deputatul a declarat că acest exerciţiu s-a desfăşurat prin încălcarea legislaţiei, nefiind respectată Legea 90 din 26 aprilie 2014, care prevede un termen de 27 de luni. Astfel, rezultatele trebuiau publicate în august, anul trecut. De asemenea, deputatul Constantin Codreanu consideră că fiind regretabil că exerciţiul respectiv s-a desfăşurat cu suport financiar din exterior şi anume de la Fondul ONU pentru Populaţie, Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare, Guvernul Cehiei şi Guvernul României.

“Condamn cu fermitate comportamentul ruşinos al autorităților Republicii Moldova care speră că îi vor putea menține în continuare captivi pe cetățenii celui de-al doilea stat românesc şi care, în acelaşi timp, vin cu declarații lacrimogene atunci când vine vorba de ajutorul financiar acordat de România. Este strigător la cer faptul că, Guvernul României a finanţat un recensământ care vine să susţină stalinismul la Chişinău şi aşa numita naţiune civică moldovenească. Astfel, prin banii contribuabililor români sprijinim existența unui regim care vrea să îşi apere averile şi privilegiile prin promovarea falsurilor românofobe. Atât timp cât nu avem o instituție specializată pe relația Bucureşti-Chişinău, vom continua să comitem erori de acest gen”, a fost mesajul deputatului Constantin Codreanu.

Într-un final, acesta a accentuat că va merge în Parlamentul României cu o declaraţie şi va susţine în continuare ideea de a pune punct susținerii financiare necondiționate a Republicii Moldova.

Timpul.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *