Actualitate

Desemnarea lui Ludovic Orban premier al României, în presa internaţională

„Europa are de acum doi prim-miniştri cu numele Orban. Viktor Orbán, aflat la conducerea Ungariei din 2010, va fi însoţit de acum la reuniunile europene de Ludovic Orban, care a primit în această după-amiază sarcina formării noului guvern al României”, notează cotidianul francez Liberation.

„Noul guvern al României, care va fi format săptămânile următoare, va avea un mandat pe termen scurt, până la alegerile parlamentare, a declarat preşedintele Klaus Iohannis în declaraţia de presă prin care a anunţat desemnarea pentru funcţia de premier a liderului Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban”, relatează Agenzia Nova.

„Preşedintele român Klaus Iohannis l-a desemnat marţi pe liderul Partidului Liberal pentru funcţia de premier, în condiţiile în care încearcă să rezolve rapid luni de incertitudine politică înainte de intensificarea campaniei pentru propria realegere”, comentează agenţia Bloomberg.

„Preşedintele României, Klaus Iohannis, l-a desemnat pe liderul Partidului Liberal, Ludovic Orban, pentru funcţia de prim-ministru, după căderea Guvernului social-democrat săptămâna trecută. Ludovic Orban va avea la dispoziţie zece zile pentru formarea Cabinetului şi obţinerea aprobării parlamentare. (…) Perspectiva unui scrutin parlamentar anticipat nu este exclusă, conform unor analişti. Ludovic Orban nu este rudă cu premierul ungar, Viktor Orban”, scrie cotidianul Financial Times.

https://www.digi24.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *