Media

Egipt, prima ţară care a interzis internetul!

Astfel, cei patru mari furnizori principali de internet din Egipt – Link Egypt, Vodafone/Raya, Telecom Egypt şi Etisalat Misr – nu funcţionau în această dimineaţă, nici în Cairo şi nici în zonele limitrofe.
Respectiv, fiecare întreprindere, bancă, cafenea – internet, ambasadă, şcoală sau birouri guvernamentale, care se bazau pe aceşti patru mari furnizori ISP pentru conectivitate la Internet, acum toţi sunt uitaţi de restul lumii.

Decizia a fost luată pentru minimalizarea protestelor împotriva regimului preşedintelui Hosni Mubarak, prevăzute să aibă loc după rugăciunea din aceasta dimineaţă în mai multe oraşe din ţară.

Contactat de Timpul, Veaceslav Popov, secretarul Departamentului Afaceri Consulare al Ministerului Afacerilor de Externe şi Integrării Europene al RM, a declarat că nu au fost înregistrate, până în prezent, cereri pentru sprijin în vederea repatrierii de la grupuri de turişti moldoveni aflaţi în Egipt.

MAEIE a postat, miercuri, pe site, o avertizare de călătorie pentru Egipt şi Liban, recomandându-le cetăţenilor moldoveni să evite călătoriile, în anumite zone din această ţări, din cauza protestelor din ultimele zile.

Manifestaţiile împotriva regimului Hosni Mubarak au făcut deja şapte morţi, zeci de răniţi şi cel puţin 1.000 de arestaţi, potrivit AFP.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *