Actualitate

Europol anunţă o captură masivă de droguri de sinteză în Europa şi peste 400 de arestări

 Agenţia europeană de cooperare între forţele de poliţie a calificat aceste rezultate drept ‘o imensă lovitură pentru piaţa drogurilor din Europa’.

Operaţiunea, începută în septembrie, a avut ‘un impact important asupra reţelelor de traficanţi de droguri’, perturbând în special producţia de amfetamine, precizează comunicatul Europol.

Conform primelor rapoarte, forţele de poliţie europene au interceptat 11,3 tone dintr-un precursor chimic utilizat la producerea anumitor droguri, o cantitate din care ar fi rezultat 6,3 tone de amfetamine, în valoare de aproape 63 milioane de euro.

Au mai fost confiscate 1,3 tone de cocaină şi aproape 20.000 de comprimate de ecstasy.

Operaţiunea, coordonată de Europol şi condusă de Biroul central de anchetă polonez, şi-a propus să lupte împotriva traficului de droguri, de persoane şi de migranţi, precum şi împotriva contrafacerii de documente şi a infracţiunilor de mediu.

Potrivit Europol, au fost arestate în total 411 persoane şi au fost identificate 54 victime potenţiale ale traficului de persoane.

Autorităţile au confiscat de asemenea 166 animale din specii sălbatice şi 2,4 tone de peşte provenit din pescuit ilegal.

AGERPRES 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *