Actualitate

Financial Times: Cardurile de credit vor dispărea, însă bancnotele vor rezista. Care este motivul

Aceste preziceri vin în contextul în care tehnologia a avansat extrem de mult în ultimii 10 ani. Dacă astăzi oamenii nu îşi pot imagina viaţa fără Instagram, Snapchat, acum 10 ani, în 2009, abia începeau să se dezvolte marile tehnologii. Bitcoin, Uber, Spotify şi WhatsApp abia luau naştere, când marile companii ieşeau din criza financiară.

Anii 2020 vor aduce o dezvoltare a tendinţelor actuale, în condițiile în care tehnologia 5G începe să câştige din ce în ce mai mult teren. Maşinile autonome, inteligenţa artificială, casele inteligente şi multe altele vor fi din ce în ce mai populare şi mult mai accesibile publicului larg.

Ericsson Consumer & IndustryLab precizează că în următorii 10 ani, realitatea virtuală va permite oamenilor să aibă experienţa biroului oriunde ar călători în lume, adică vor putea lucra din orice colţ al lumii, iar toate simţurile umane vor fi digitalizate.

În următorii 10 ani, progresele din tehnologia de inginerie medicală cu privire la genele umane vor ajunge în punctul în care oamenii vor trăi până la 120 de ani, iar creierul uman va gândi diferit, în sensul în care gândurile umane vor avea acces direct la internet.

Forrester, o companie americană de cercetare de piaţă, prognozează că utilizarea tehnologiilor de recunoaştere facială şi a altor tehnologii de recunoaştere va avea ca rezultat o“modă de acoperire”, haine care vor induce în eroare tehnologia de screening. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *