Actualitate

Fotografierea excesivă poate strica bucuria experienţelor plăcute

LeBoeuf, Gia Nardini de la University of Denver şi Richard J. Lutz de la University of Florida au lucrat împreună în studiul publicat acum în Psychology and Marketing.

„Am studiat experienţele care sunt foarte plăcute, unele în care chiar te implici. Când faci poze, tinzi să te bucuri mai puţin de ele. Fotografierea vătămează”, a adăugat LeBoeuf. „Mulţi oameni nu cred că afectează. Cu certitudine, acest lucru nu este evident pentru mulţi”, a mai spus cercetătorul.

Dar acest aspect a ieşit la iveală în studiul efectuat de cercetători. De asemenea, când participanţii au fost instruiţi nu doar să facă poze, ci şi să le posteze în social media, starea lor de bine s-a deteriorat şi mai mult, scrie Futurity.

Atunci când experienţa era distractivă, dar moderat, fotografierea nu a avut un efect negativ.

De asemenea, cercetătorii au explorat şi o altă formă de distragere digitală a atenţiei: trimiterea mesajelor. Autorii studiului au ajuns la concluzia că „fotografierea era doar o manifestare a unei varietăţi mari de comportamente, de la trimiterea mesajelor, la postări în social media, rezultând în afectarea stării de bucurie”, explică cercetătorii. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *