Actualitate

Google suspendă transcrierea înregistrărilor vocale în Europa

Mai mult de 1.000 de conversaţii private au fost trimise la o publicaţie belgian, a informat CNBC anterior, adăugând că unele dintre mesaje dezvăluiau informaţii sensibile, cum ar fi afecţiuni medicale şi adresele clienţilor.

"La scurt timp după ce am aflat despre scurgerea datelor audio confidenţiale din Olanda, am întrerupt recenziile lingvistice ale asistentului pentru a investiga", a declarat purtătoarea de cuvânt. Compania efectuează recenzii pentru aproximativ 0,2% din toate clipurile audio, a adăugat ea.

Suspendarea vine pe fondul unei cercetări publice şi politice sporite a practicilor de confidenţialitate a datelor, obligând companiile din Silicon Valley la o mai mare transparenţă.

Propunerile care sunt evaluate de parlamentarii din Statele Unite şi din alte ţări ar limita modul în care Google, Facebook Inc ( FB.O ) şi alte companii de internet urmăresc consumatorii şi distribuie informaţii. Google a spus că lucrează cu autoritatea de protecţie a datelor din Hamburg şi evaluează modul în care sunt efectuate recenziile audio.

Google va suspenda transcrierile timp de cel puţin trei luni, potrivit informaţiilor CNBC, care citează Associated Press.

https://www.descopera.ro/ 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *