Actualitate

Hillary Clinton critică o candidată democrată, „favorită a ruşilor”

Raţionamentul lui Hillary Clinton este următorul: Moscova, dorind realegerea lui Donald Trump, încearcă să promoveze un "candidat independent" capabil să recupereze voturi care ar merge altfel la învingătorul alegerilor primare democrate.

Hillary Clinton: Ruşii „ştiu că nu pot câştiga fără un candidat independent”
Ruşii „ştiu că nu pot câştiga fără un candidat independent”, a insistat fosta Primă doamnă.

Ea îşi imaginează că Tulsi Gabbard, odată scoasă din joc în alegerile primare democrate, se va prezenta totuşi la scrutin.

Aceste declaraţii intervin într-o secvenţă mediatică particulară pentru dna Gabbard. New York Times informa cu câteva zile că unii republicani sunt impresionaţi de energia sa şi de programul său politic.

Teoreticianul de extrema dreaptă Mike Cernovich spusese despre ea că pare să fie „foarte Trumpiană”.

Dar candidata în vârstă de 38 de ani a respins unele susţineri venite de la dreapta şi de la extrema dreaptă americane. În cursul ultimei dezbateri democrate, la mijlocul săptămânii, Tulsi Gabbard a considerat „absolut dezgustătoare” comentariile televiziunii care o calificau drept atu rusesc.

Serviciile de informaţii americane au conchis că Rusia se amestecase în alegerile prezidenţiale din 2016, acuzaţii respinse de Moscova.

În 2016, voturile obţinute de candidata ecologistă Jill Stein ar fi fost suficiente din punct de vedere statistic pentru ca Hillary Clinton să câştige alegerile în state cheie ca Michigan, Pennsylvania şi Wisconsin.

Tulsi Gabbard îl întâlnise în Siria- aliata Rusie – pe preşedintele Bashar al-Assad în 2017, o vizită care atrăsese tinerei alese numeroase critici în SUA.

https://www.digi24.ro/
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *