Actualitate

Kevin Spacey, pentru prima dată pe scenă, după acuzaţiile de abuzuri sexuale

Vineri, aşezat în faţa sculpturii "Pugilist odihnindu-se" ("Boxer at Rest") din Palazzo Massimo alle Terme din Roma, în faţa unui grup de spectatori, Kevin Spacey a recitat în limba engleză poemul italian "Pugilistul", de Gabriele Tinti, prin care a părut că vorbeşte despre el.

Poemul vorbeşte despre un pugilist bătut şi obosit care este hotărât să nu renunţe. "Cu cât eşti mai rănit, cu atât eşti mai măreţ. Şi cu atât eşti mai gol", spune un vers al acestui poem.

La jumătatea lunii iulie, Spacey a scăpat de procesul în care era judecat pentru agresarea sexuală a unui tânăr, după ce presupusa victimă a decis să nu mai depună mărturie, de teamă că s-ar putea incrimina.

În ianuarie, Kevin Spacey a fost pus sub acuzare pentru agresarea sexuală, în 2016, a acestui tânăr, care, la momentul respectiv, avea 18 ani. Actorul în vârstă de 59 de ani – acuzat de indecenţă, molestare şi lovire, fapte pentru care risca o pedeapsă de până la cinci ani de închisoare şi înregistrarea ca agresor sexual – a pledat nevinovat. Presupusa victimă, William Little, este fiul unei prezentatoare a postului american Boston TV, iar aceasta a fost prima inculpare a lui Kevin Spacey de când cariera de actor i-a fost distrusă de acuzaţii de abuzuri sexuale săvârşite asupra unor bărbaţi, începând cu toamna anului 2017.

De asemenea, la începutul lunii iulie, publicaţia Variety a scris că Spacey a fost audiat şi de poliţia britanică, după ce mai mulţi bărbaţi l-au reclamat pentru agresiuni similare. Actorul a participat voluntar la audieri, care au avut loc în SUA, în luna mai. Starul nu a fost arestat, iar ancheta poliţiştilor de la Scotland Yard este în desfăşurare.

 

Şase reclamaţii pentru abuzuri sexuale au fost formulate pe numele lui Spacey în Marea Britanie, pentru fapte care ar fi fost săvârşite în perioada 1996 – 2013. Prima reclamaţie în Marea Britanie a fost făcută la sfârşitul anului 2017, iar cea mai recentă datează din primăvara anului trecut. Spacey a locuit la Londra mai mulţi ani, fiind director artistic al celebrului Teatru Old Vic în perioada 2003 – 2015.

Considerat unul dintre cei mai talentaţi actori ai generaţiei sale, Kevin Spacey a dispărut din viaţa publică după un val de acuzaţii de abuz sexual care i s-au adus la sfârşitul anului 2017. Kevin Spacey a câştigat două premii Oscar, pentru rolurile interpretate în filmele "American Beauty" şi "Suspecţi de serviciu/ The Usual Suspects". Pentru rolul lui Francis Underwood din "House of Cards", actorul american a fost lăudat de criticii de specialitate, a câştigat un Glob de Aur şi a fost nominalizat de cinci ori la premiile Primetime Emmy.

https://www.descopera.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *