Actualitate

La Chisinau s-a deschis trgul de miere

Miercuri, cu apicultori, miere si cumparatori, a fost deschis targul de miere din centrul Chisinaului. El va dura pana duminica. Pretul unui kilogram de miere variaza de la 50 pana la 60 de lei. Albinarii au venit cu marfa si si-au expus-o cum au putut mai original si mai inventiv. Multi dintre ei s-au aratat multumiti de numarul mare de cumparatori din anul curent. „De cativa ani la rand vin la targul de miere, dar in vara aceasta m-am bucurat sa gasesc cu mult mai multi cumparatori”, ne-a spus Simion Istrati, apicultor de la Calarasi.

Despre calitate, Iurie Turtureanu, apicultor din Sangerei, sustine ca nu exista miere de buna sau proasta calitate, exista atitudine serioasa sau neglijenta din partea apicultorului. „Albinele trebuie ingrijite, mierea – scoasa la timp din stup, ca apoi sa nu uiti de profilaxia necesara”, a mentionat Iurie Turtureanu. Unii dintre cumparatori s-au aratat nemultumiti de preturile prea mari. „E prea scump 60 de lei in saracia noastra”, zice o cumparatoare. Printre vizitatorii standurilor l-am gasit si pe protoiereul Tudor Borta de la Catedrala Mitropolitana din vecinatatea targului. El a precizat ca cea mai buna este mierea adunata in luna mai, deoarece in componenta ei se contin extrase dintr-o diversitate mare de flori.
La targul de miere din centrul capitalei sunt prezenti vreo 20 de apicultori. Ei vor astepta vizitatorii timp de cinci zile.

Victor Ursu

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *