Astăzi 25 Septembrie 2018, Marţi - Ultima actualizare la ora 16:12
Abonamente

 
 

Finanţe 15 Martie 2016, ora 14:37

Liderul de la Tiraspol Evgheni Şevciuc: „Nu poţi plăti salarii cu bani din aer”

Marime Font

Problema bugetului regiunii transnistrene este mult mai profundă decât căutarea unui miliard de ruble, în condiţiile în care pe parcursul mai multor ani nu este realizată o politică economică ce ar asigura regiunea cu venituri, iar aproape jumătate din fondul de pensii nu are suport fiscal. 

Declaraţiile au fost făcute astăzi de liderul autoproclamatei rmn, Evgheni Şevciuc, la un post de radio regional.

„Bugetul rmn a arătat că metoda redistribuirii mijloacelor financiare nu este în stare să soluţioneze problema deficitului. Avem probleme economice, cauzate în mare parte de faptul că nu suntem recunoscuţi. Acestea influenţează exportul, transportul, atragerea investiţiilor etc.", a punctat Şevciuc.Comentând bugetul regiunii pentru anul 2016, liderul de la Tiraspol a menţionat că „salariile nu pot fi achitate cu bani din aer". „În regiune s-a redus nivelul de consum, fapt care a modificat substanţial politica de formare a preţurilor, ceea ce a influenţat negativ cifra veniturilor de pe urma vânzării mărfurilor cu timbru de acciz", a specificat Şevciuc.

Aşa-numitul preşedinte al rmn a amintit că în anul trecut principalul document financiar al regiunii a fost adoptat cu un deficit considerabil, care a creat dificultăţi la plata salariilor şi pensiilor. "A fost adoptat bugetul cu un deficit de 550 mln de ruble rmn (peste 50 mln de dolari). Dacă n-au fost asigurate aceste venituri, trebuiau să fie luate decizii privind posibilitatea achitării pensiilor şi salariilor. În acest sens avem în prezent restanţe în valoare de 300 mln de ruble rmn (aproape 28 mln de dolari) care rezultă din bugetul din anul 2015", a accentuat Evgheni Şevciuc.

De notat că pentru anul 2016 regiunea transnistreană are un buget care constă din venituri de 2,3 mlrd de ruble rmn (cca 207 mln de dolari), cheltuieli de aproximativ 4,8 mlrd de ruble rmn (cca 425 mln de dolari). Deficitul bugetar se estimează la 2,2 mlrd de ruble rmn (aproape 195 mln de dolari).

Moldpres

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 24 Septembrie 2018, ora: 13:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolul

Interviu 23 Septembrie 2018, ora: 15:40 de Ana Marchitan

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud: „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial”

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud:  „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial” Din editia print

Pentru a afla opinia Bisericii Ortodoxe Române (BOR) privind eventuala recunoaștere a autocefaliei Bisericii din Ucraina, TIMPUL a discutat cu Preasfințitul Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud din cadrul Mitropoliei Basarabiei, fost secretar al Sfântului Sinod al BOR.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 14 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Vestirea patimilor și a învierii

„Pe când străbăteau Galileea, Iisus le-a spus: Fiul Omului va să fie dat în mâinile oamenilor. Şi-L vor omorî, dar a treia zi va învia. Şi ei s-au întristat foarte!” (Matei 17; 22-23)

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md