Culinar.md

Pârjoale moldoveneşti, reţeta bunicii

Ingrediente:

500 g carne de viţel
500 g ceafă de porc
150 ml lapte
350 g miez de pâine albă
2 cepe mari
mărar, pătrunjel
4 ouă
300 g unt
1 cartof
200 g pesmet (la ţară se pune mălai)
piper, sare.

 Mod de preparare:

Se toacă carnea și apoi se îmbibă bine pâinea în lapte, se stoarce. Între timp, toacăm ceapa, care se călește bine în unt, pe foc mic.

Mărarul şi pătrunjelul se toacă mărut, același lucru se întâmplă și cu cartoful, acesta din urmă se rade pe răzătoarea mică.

Batem ouăle, după care le amestecăm cu pasta carnea, pâinea, ceapa, mărarul şi pătrunjelul, cartoful, piper, sare după gust, 100 g unt.

Poftă bună!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *