Comentariu

Superdodonul

Oricare ar fi tema unei discuţii, unei dezbateri, grupul Dodon vine cu soluţia. Cred că Dodon îşi ia în serios campania lui din timpul alegerilor primarului Chişinăului, când a promis tuturor că va găsi „soluţia”. Dodon propune „soluţii” chiar dacă nu le are, vede „soluţii” în orice aberaţie, cum se spune: nu mai are nimic sfânt când e vorba de găsitul unei „soluţii”.

Nu cu foarte mult timp în urmă, Dodon scria pe blogul său: „Eu personal, dar şi Partidul Socialiştilor ca formaţiune politică, am promovat în mod ferm identitatea moldovenească şi imaginea Republicii Moldova ca stat moldovenesc, după principiul Moldova – moldoveni – moldovenesc”. După închiderea NIT-ului, Dodon s-a trezit şi vrea mai multe buletine de ştiri în limba rusă. De parcă limba rusă ar ţine de „identitatea moldovenească”. De fapt, Dodon nu face altceva decât să-şi updateze „principiul”. Astfel, „Moldova – moldoveni – moldovenesc” devine „Moldova – moldoveni – rusesc”. De parcă NIT-ul a fost o oază a democraţiei şi o adevărată alinare şi sursă de mândrie. În primul rând, nu ştiu câţi chişinăuieni se uitau la NIT, dar aş crede că nu prea mulţi, pentru că era o televiziune propagandistică de proastă calitate. Orice chişinăuian, dacă dorea să vadă o emisiune rusească – avea şi are la îndemână nu unul sau două canale ruseşti, ci zeci de canale. Chiar şi canalele străine sunt dublate în rusă, aşa că prin dispariţia NIT-ului chiar nu văd o problemă pentru populaţia rusofonă. Din contra, cei neglijaţi sunt românii, pentru că majoritatea televiziunilor difuzează filmele dublate în rusă, şi nu întotdeauna cu subtitrare în română.

Dar, după cum spuneam, Dodon nu poate să nu găsească „soluţii”. Şi găseşte atâtea „soluţii”, chiar şi la probleme care nu există, încât încep să cred că Dodon e din seria eroilor care „ne rezolvă”, un fel de Superman, sau mai degrabă – un Superdodon. Ţi s-a înfundat chiuveta sau buda? Superdodonul aleargă să le desfunde!

Acum la modul serios. Cred că Dodon e un personaj prea mult băgat în seamă. Şi dacă am ceva să-i reproşez până acum preşedintelui Nicolae Timofti, e că-şi pierde prea mult din timpul preţios cu Superdodonul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *