Horoscop

Venus în Gemeni. Principalele aspecte ale acestei perioade

Cu Venus în Gemeni relațiile pot lua naștere din senin, unde conversațiile se poartă într-o notă elevată. Sub această conexiune vom putea explora experiențe de genul “de ce nu” venindu-ne mult mai ușor sau natural să ne exprimăm sentimentele, scrie stiridinlume.ro.

Este just că vrem să și simțim sentimentele, însă folosindu-ne de cuvinte dintr-o zonă a transparenței vom putea recunoaște diferența, în mai bine.

Pe 19 Mai, Venus formează un aspect benefic cu Saturn în Vărsător, marcându-se faptul că pentru a fi alături de cei care ne împărtășesc ideile și lângă care putem evolua, comunicarea sinceră este ingredientul de succes. Poate cel mai mult este sugerat că longevitate pot avea acele relații/parteneriate în care onestitatea ne conduce pe o rută cu dublu sens. O îndreptăm atât către propriul sine cât și către cei cu care ne însoțim în viață.

Cum ne influențează
Un aspect provocator se produce pe data de 27.05.2021, moment când Afrodita se întâlnește cu Neptun (vise, imaginație, intuiție, iluzie) fiind perceput precum spune și o vorbă din popor “pierdut în ceață”(a se înțelege ideea de derută sau deziluzie) în ceea ce privește anumite relații sau o situație de natură financiară. Este indicat a nu se lua o decizie finală imediat (acolo unde se poate), ci de a merge în poziția de observator.

Ultimul aspect important al acestui tranzit venusian are loc pe data de 28.05.2021 moment când Venus se aliniază cu Mercur, cu două zile înainte ca acesta să își înceapă mersul aparent retrograd.

Cum Mercur este Zeul Mesager (comunicare, gândire) tema vizată este de a ne revizui stilul de comunicare, modul cum reușim să ne facem înțeleși în cadrul relațiilor și încrederea pe care o oferim acestora.

Este important să fim curioși în legătură cu ceilalți, să punem întrebări. Iar cel mai onest mod de a reașeza un parteneriat cu cineva este de a ne interesa cum se descurcă în viața, cu ce situații se confruntă (ținând cont de vremurile pe care le traversăm). Sunt persoane cărora nu le vine extrem de natural să se deschidă, să vorbească despre ei sau despre ce simt cu adevărat.

Expresii de genul “îmi pasă de tine”, urmat gradual de „sunt aici dacă ai nevoie de ajutor” și “te ascult fără să mă gandesc numai la mine”, pot fi de real ajutor în interacțiunea cu ceilalți.

Recomandări prețioase
Raportul de încredere deja existent necesită întreținere permanentă, mai ales acolo unde poate au intervenit distanțări în comunicare. Rețeta este unică pentru fiecare situație în parte, și se cere în primul rând dedicarea și angajamentul participanților.

Scopul pentru care avem o anumită relație uneori nu poate fi definit în cuvinte, însă rezultatul cum ajungem noi să fim după fiecare interacțiune este vizibil.

A căuta partea de creștere împreună este o practică mult mai sustenabilă, decât a ne concentra (inconștient chiar) toată atenția pe ce avem de “câștigat” din relația respectivă (goluri emoționale acoperite, nevoi, atașamente etc).

Ce căutăm de fapt cu lupa energiei de acum este opus conceptului de perfecțiune, fiind vorba de a ne accepta și iubi pe noi înșine așa cum suntem astăzi.

Sadhguru spune “Aceasta este o perioadă în care fiecare ființă umană să se dezvolte într-o posibilitate mai înaltă. Îmbunătățește-te în competență, gând, emoție, pace și experiența vieții.” 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *