Astăzi 19 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 17:58
Abonamente

CSI / Rusia 30 Mai 2017, ora 08:33

13 oameni, omorâţi la Moscova de o furtună

Marime Font

O furtună violentă care a lovit Moscova și regiunea din jur a provocat moartea a 13 persoane și rănirea a altor 140. Pagubele materiale sunt însemnate: maşini avariate, acoperişuri distruse şi 3.500 de pomi au fost scoşi din rădăcini de vântul care a bătut şi cu 80 de kilometri pe oră. 

Furtuna a lovit Moscova luni după amiază.

„Totul a durat doar 10 minute. Un vânt foarte puternic a început să bată şi imediat un pom a căzut şi acesta a doborât un alt copac. Au căzut deasupra a trei maşini, dar nici una dintre cele nu a fost avariată. Totul s-a terminat repede, în doar 10 minute”, a spus un martor.„A avariat parbrizul şi o oglindă. Nu ştiu dacă şi altceva este afectat, nu văd din cauza pomului mare de lângă maşină”, a adăugat o altă persoană.

Primarul Moscovei a spus că violența fenomenului meteo a fost fără precendent în istoria modernă a oraşului. Arborii smulşi din rădăcini de vânt au căzut peste drumuri şi căi ferate, ceea ce a perturbat traficul. De asemenea, mii de oameni au rămas temporar fără electricitate, după ce firele s-au rupt. Municipalitatea a mobilizat 35.000mii de angajaţi care să cureţe oraşul.

„Cum puteţi vedea, mulţi copaci au fost doborâţi. Am reacţionat repede şi am început refacerea. Mulţi copaci buni, nu bătrâni, au fost rupţi”, a explicat Gulnara Şakirova, reprezentantă a municipalităţii

Familiile celor care şi-au pierdut viaţa vor primi de la primăria Moscovei despăgubiri de un milion de ruble, echivalentul a 15.000 de euro.

sursa: digi24.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md