Ultima oră

„33 la masa tăcerii”, interviuri de Gheorghe Budeanu

 Gheorghe Budeanu spune că toate interviurile îi sunt dragi, dar că are un sentiment aparte pentru interviurile cu scriitorul Vasile Vasilache, poetul şi regizorul Gheorghe Vodă şi Mircea Snegur. Printre interviurile cu personalităţile din România autorul le-a remarcat pe cele cu fostul ministrul culturii, Ion Caramitru, caricaturistul Ştefan Popa Popa’s, poeta Ana Blandiana, fostul ambasador al României la Chişinău, Marcel Dinu etc. 

„Gheorghe Budeanu a putut să discute, să descătuşeze şi să predispună la sinceritate orice persoană”, s spus la lansare Mircea Snegur. Primul preşedinte al Republicii Moldova a remarcat că Gheorghe Budeanu are un spirit aparte de a scrie. „Este un reprezentat de marcă al ziaristicii de la noi. Întotdeauna i-am citit cu deosebit interes articolele”, a mai spus Mircea Snegur. 

„Este un ziarist cu renume”, a subliniat actriţa Ninela Caranfil. „Cum sunt întrebările, aşa sunt şi răspunsurile, iar întrebările sunt foarte deştepte”. Actriţa i-a dorit ziaristului o nouă lansare cu interviuri şi a remarcat că i-ar plăcea să fie protagonista unuia dintre el. 

Nina Gorincioi-Cadoppi, care a contribuit financiar la editarea cărţii, a comunicat că a făcut cunoştinţă cu ziaristul în Italia. „De atunci am găsit în el o persoană cu suflet mare, cu un spirit jurnalistic nemaipomenit. Este un om cu o cultură aparte”, a conchis Nina Gorincioi-Cadoppi. 

Cartea a fost editată în 1000 de exemplare.

Sursa: Info-Prim-Neo

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *