384 de morţi şi 540 de răniţi , după un cutremur urmat de tsunami în Indonezia

publicat în Internațional pe 29 Septembrie 2018, 11:57

Sute de oameni au murit sau au fost rănite în Indonezia, după un cutremur de 7,5, urmat de un tsunami care a lovit insula Sulawesi.

UPDATE. Numărul răniţilor în cutremurul urmat de tsunami din insula Sulawesi, Indonezia, a ajuns la peste 540.

"Mulţi oameni morţi au fost găsiţi de-a lungul ţărmului", a afirmat Sutopo Purwo Nugroho, purtătorul de cuvând al agenţiei care se ocupa de dezastre. Acesta a adăugat că datele sunt încă provizorii.

"Când a apărut ameninţarea de tsunami, oamenii erau pe plajă şi nu au luat-o imediat la fugă şi au devenit, astfel, victime", a mai spus Sutopo Purwo Nugroho.

Unele persoane au reuşit să scape de valurile uriaşe urcându-se în copacii de şase metri, a mai spus purtătorul de cuvânt.

UPDATE. Cel puţin 384 de persoane au murit în urma cutremurul şi tsunami-ului din Indonezia. Numărul deceselor a fost confirmat de autorităţile indoneziene din domeniul dezastrelor. De asemenea, peste 350 de persoane au fost rănite.

Valuri de peste 3 metru au lovit oraşul Palu, situat în insula Sulawesi.

Imaginile cu tragedia arată oamenii care ţipă şi întră în panică, în timp ce o moschee se dărâmă.

Cutremurul a fost urmat de o serie de replici care au avut şi peste 5 grade.

Sute de case s-au transformat în ruine. De asemenea, spitale, hoteluri şi o serie de mall-uri au fist grav afectate.

Operaţiunile de salvare sunt în desfăşurate, însă acestea sunt îngreunate de faptul că oraşul a rămas fără energie eletrică. În plus, principala şosea către Palu a fost blocată de o alunecare de teren.

Un cutremur cu magnitudinea de 7.5 grade pe scara Richter s-a produs vineri în insula Sulawesi din Indonezia, fiind emisă o alertă de tsunami, după ce anterior a avut loc un cutremur de 6,1 grade pe scara Richter.