Actualitate

4 TRUCURI pentru îngrijirea picioarelor în sezonul rece

Hidratarea pielii

Din cauza frigului, începi să te confrunți cu pielea uscată și căpată, în special în zona picioarelor. Din acest motiv, este important să-ți menții pielea hidratată, aplicând zilnic creme care mențin nivelul echilibrat al umezelii și care hidratează intens călcâiele. După ce aplici cremele pentru picioare, este indicat să încalți o pereche de șosete de bumbac, de cel puțin două ori pe săptămână, în timpul orelor de odihnă. În acest fel, dimineața te vei trezi cu picioarele catifelate și cu aspectul pielii vizibil îmbunătățit.

Încălțămintea potrivită

Problemele apărute la nivelul picioarelor sunt cauzate și de alegerea incorectă a încălțămintei. De aceea, este important să alegem numărul potrivit al pantofilor, cizmelor sau ghetelor. Încălțămintea foarte strâmtă poate provoca neplăceri, modificând forma piciorului și, totodată, cauzează dureri, bătături vizibile sau unghii încarnate. Nici pantofii prea largi nu sunt recomandați, deoarece provoacă aceleași dureri. La fel de important este și materialul din care este confecționată încălțămintea. Dacă materialele sintetice împiedică pielea să respire, materialele naturale, precum pielea, au rolul de a menține temperatura optimă a picioarelor. Poți achiziționa ghete de damă românești din piele, comode și căptușite în interior, ideale pentru sezonul rece. De asemenea, nu uita să cureți încălțămintea cu soluții speciale, care contribuie la îndepărtarea bacteriilor și oferă un miros plăcut. Aceste produse de întreținere și igienizare a pantofilor previn micozele și asigură igiena esențială în timpul purtării.

Băile calde

Sezonul rece ne îndeamnă să petrecem cât mai mult timp în casă, în confortul propriului cămin. Pentru a crea o atmosfera care să te binedispună, ai putea face o baie caldă și relaxantă la picioare, care îți va încărca bateriile, după o zi lungă de muncă. Astfel, în timp ce te uiți la emisiunea preferată sau asculți muzică și îmbracă-te într-un halat confortabil, după care pregătește un recipient cu apă călduță, în care să adaugi o linguriță de bicarbonat de sodiu. Ține picioarele la înmuiat câteva minute, șterge-le cu un prosop moale și, la final, folosește o cremă exfoliantă, care îndepărtează pielea moartă de pe tălpi, călcâie și gambe. Alege produse pe bază de glicerină, ulei de crușin și extract de castane, care regenerează pielea și îi oferă hidratarea de care are nevoie.

Sănătatea unghiilor

Deși pielea picioarelor este extrem de importantă, nu trebuie să neglijezi nici aspectul sau sănătatea unghiilor. De pildă, poți folosi ulei de măsline și ulei de oregano, care au proprietăți emoliente și antifungice. La fel de simplu poți opta și pentru creme special concepute pentru picioare și unghii, cu rol de protecție și hidratare intensă. Ținând cont de sfaturile de mai sus, picioarele tale se vor bucura atât de îngrijirea corespunzătoare, cât și de un mic răsfăț, la finalul zilei, în sezonul rece.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *