Astăzi 26 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 13:13
Abonamente

Bună Dimineața 31 Ianuarie 2017, ora 10:12

Marime Font

5 cele mai enervante întrebări adresate de rude

De regulă suntem luați la întrebări în perioada sărbătorilor, când se adună mai multe rude la o masa și fiecare încearcă să demonstreze celorlalți că anume copiii lor sunt cei mai deștepți și au reușit multe în viață. Da, faptul că s-au însurat, s-au măritat și au făcut copii, pentru unii e o mare izbândă. 

 
 

Stai tu liniștit și savurezi din răcituri, când din toate direcțiile neamurile încep să te bombardeze cu diferite întrebări.

Când te însori / măriți? Aceasta este veșnica întrebare pentru cei care au depășit vârsta de 18 ani. Dacă la început e mai mult o curiozitate care vine să acopere pauzele incomode, mai târziu întrebarea dată se transformă într-o terorizare continuă. Nimănui nu-i pasă când o să faci tu nuntă, dar se interesează pentru că fie vor să se bage în seamă, fie vor să atragă atenția că odraslele lor au deja casă, masă, copii etc. Inevitabil urmează și o precizare „dar măcar ai pe cineva?” Dacă-i zici că ai, o să-ți recomande să grăbești căsătoria, iar dacă-i zici că nu ai pe nimeni, o să te consoleze „lasă, fiecare e cu norocul lui”. Oamenii preferă să faci nuntă și după să divorțezi, decât să fii băiat sau fată mare.

Cam câți bani faci pe lună - e bunișor salariul?
Pe toate rudele, fără excepție, le interesează câți bani câștigi. Sunt unele care nu te întreabă pentru că fie au simț, fie au rușine, dar asta nu înseamnă că nu vor să afle. De obicei întrebarea asta o adesează cineva pe la sfârșitul cinei, atunci când restul nu mai sunt atenți. Nimeni nu se interesează ce salariu ai, ca să se bucure sincer pentru tine, dar ca să-ți spună că băieții sau fetele lor câștigă mult mai bine. „Ai învățat atâția ani și câștigi atât de puțin”, cam cu această concluzie se închide subiectul.

Când te duci peste hotare?
După ce văd că nu te scalzi în bani, îți adresează anume întrebarea dată. Mulți cred că peste hotare se câștigă bani cu sacul și au impresia că toți ar trebui să plece în străinătate. Pentru ca să-și confirme poziția, ar putea să mai adauge „dacă aș fi fost așa tânăr / tânără ca tine, nici n-aș mai fi stat pe gânduri”.

Când îți cumperi apartament / mașină – că mai toți de vârsta ta merg deja la volan și au cuibul lor?
Problema e că o bună parte din oameni chiar cred că odată ce ți-ai cumpărat automobil și apartament, ești persoană împlinită. Uneori această întrebare este capcană, iar de fapt ei încearcă să vadă câți bani câștigi. De obicei însă, fac comparații ca să-ți demonstreze că unii au reușit mai multe decât tine.Când faceți primul copil – că deja e timpul? Voi ați crezut că scăpați de întrebări stupide imediat ce faceți nuntă?! Ei bine, nici pe departe. Multe cupluri tinere, pe care le cunosc, sunt bombardate cu aluzii că ar trebui deja să facă un copil. Dacă o perioadă ei fie nu-și doresc acest lucru, fie nu le reușește, obligatoriu o să se găsească cineva care să-i întrebe dacă nu au probleme de sănătate. După ce aduc pe lume primul copil, deja toți se interesează când va fi botezul și cumetria. După asta urmează „când faceți al doilea copil?”. Dacă primii doi au fost băieți, inevitabil vor fi întrebați când fac o fată. Dacă primele două au fost fete, deja știți care-i următoarea întrebare.

Iubiți-vă rudele, dar dacă sunt prea curioase și le place să dea sfaturi, mergeți în vizită mai răruț și mai drăguț!  

Un articol de: Dorin Galben Contactează autorul
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 25 Septembrie 2018, ora: 23:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 26 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Râmătorii de sensuri

Totul e înspăimântător de simplu: când ne naștem, fiecăruia, Dumnezeu îi dă câte un Boț de lut, căruia noi îi zicem DESTIN, îi pune în față un CRONOMETRU, dă startul și în perioada de timp rezervată noi trebuie să reușim să modelăm ceva din el.

() Citeşte tot articolul

Editorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md