Sănătate

5 simptome care prevestesc moartea. Ce spun medicii

De asemenea, medicii îi sfătuiesc pe cei care au grijă de persoane extrem de bolnave să nu le forţeze să mănânce sau să stea treze dacă acestea refuză aproape orice aliment şi simt nevoia să doarmă foarte mult. Aceste simptome, spun doctorii, sunt normale şi ar putea prevesti moartea, conform caring.com.

Pierderea poftei de mâncare
Nevoia de energie scade, astfel că pofta de mâncare este redusă. În multe cazuri, persoanele nu mai vor decât cantităţi foarte mici de apă şi alimente care se digeră uşor.

Oboseală extrem de puternică şi nevoia de somn
Oamenii aflaţi în această situaţie petrec cea mai mare parte a zilei dormind, întrucât metabolismul încetineşte.

Confuzie şi dezorientare
Înainte de moarte, bolnavii trec prin stări de confuzie, întrucât creierul nu mai funcţionează aşa cum ar trebui. S-ar putea ca aceştia să nu mai ştie unde se află, cum se numesc sau cine sunt persoanele din jurul lor.

Respiraţie „neregulată"
Inspiraţia şi expiraţia devin neregulate. De multe ori, după ce pacienţii inspiră adânc, urmează o pauză de 5 până la 60 de secunde în care aceştia nu mai respiră deloc.

Umflarea gleznelor şi a labei picioarelor
Având în vedere că rinichii nu mai funcţionează aşa cum ar trebui, lichidele nu se mai elimină normal, ci se pot acumula în aceste zone ale corpului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *