Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 18:30
Abonamente

Social 5 Mai 2017, ora 16:05

50 de studenţi au primit Burse de Merit

Marime Font

50 de studenţi de la 9 instituţii de învăţământ superior din ţară au intrat în posesia Bursei de Merit oferită de Centrul de Informații Universitare. 

Cea de-a XXI-a ediţie a concursului s-a desfăşurat, tradiţional, sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova, cu suportul financiar al partenerilor programului, BC Moldova Agroindbank SA şi Orange Moldova.

Cei mai buni studenţi şi masteranzi din ţară vor beneficia de 50 de burse în valoare de 12 mii de lei fiecare. În cadrul acestei ediţii a concursului şi-au depus dosarele 266 de studenţi de la 15 instituţii universitare din Moldova, iar în rezultatul cât al evaluării dosarelor de aplicare, atât şi a prestaţiei candidaţilor la o probă scrisă, 35 de studenţi din ultimul an de studiu, ciclul licenţă (inclusiv penultimul an din cadrul programelor de studii integrate) de la 8 instituţii universitare şi 15 studenţi din primul an de studii, ciclul masterat (inclusiv ultimul an din cadrul programelor de studii integrate) de la 7 instituţii universitare din ţară au devenit finalişti ai programului Burse de Merit 2016. Cei 50 de învingători au fost selectaţi de către o Comisie Independentă de Experţi, constituită din reprezentanţi ai comunităţii academice.Serghei Cebotari, preşedintele Comitetului de Conducere al BC Moldova Agroindbank SA a subliniat că tinerii sunt cea mai de preţ investiţie şi avere a ţării noastre. „Ei sunt cei care vor determina progresul şi recunoaşterea Republicii Moldova. Din acest motiv, Moldova Agroindbank le susţine aspiraţiile, motivându-i prin diverse proiecte în dezvoltarea personală şi profesională. Vom depune tot efortul pentru a asigura continuitatea acestui program, dar şi a altor proiecte similiare în domeniul educaţiei, conştientizând că tinerii sunt viitorul nostru”, a afirmat Serghei Cebotari.

Orange Moldova a debutat cu acest proiect naţional de responsabilitate social corporativă acum 13 ani. Ulterior, şi-a fortificat poziţia de actor social-responsabil, prin implementarea mai multor proiecte educaţionale majore de către Fundaţia Orange Moldova.

Julien Ducarroz, director general Orange Moldova a subliniat că Orange este un partener strategic pentru sistemul educaţional din Moldova. „Investim cu prioritate în dezvoltarea acestui sector, în special al educaţiei digitale, domeniu absolut indispensabil pentru dezvoltarea ţării de mâine. Decizia de a susţine acest program este un răspuns la aşteptările tinerei generaţii, care îşi propune să devină profesionistă, într-un mediu competitiv. Acest proiect, alături de alte programe majore desfăşurate prin intermediul Fundaţiei Orange, confirmă disponibilitatea noastră de a contribui în continuare la susţinerea învăţământului în Moldova. Avem tineri foarte talentaţi şi această investiţie, cu siguranţă, va aduce beneficii întregii societăţi. Or, asta reconfirmă angajamentul nostru de a contribui la dezvoltarea ţării şi de a-l apropia pe fiecare de ceea ce este important pentru el”, a declarat directorul general al companiei.

Din anul 2003 concursul Burse de Merit este organizat de către Centrul de Informaţii Universitare, sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova.

Angela Muşet, directorul Centrului de Informaţii Universitare a menționat că an de an, instituția desemnează cei mai buni studenţi ai ţării care dau dovadă de faptul că şi la noi se face carte. „Programul Burse de Merit ţine să-i aprecieze pentru toate eforturile depus în procesul de studii şi pentru dorinţa de a-şi aprofunda cunoştinţele şi aptitudinile, prin implicarea în diverse activităţi extra curriculare. De asemenea vreau să aduc sincere mulţumiri partenerilor fideli ai programului, BC Moldova Agroindbank şi Orange Moldova, cât pentru susţinerea acestui program de burse, atât şi pentru încrederea de care dau dovadă investind în tinerii din Moldova, în speranţa de a făuri un viitor mai luminos aici, în ţară.”
Pe parcursul celor douăzeci şi una de ediţii anuale ale programului, circa cinci mii de studenţi au participat la concurs, dintre care 1330 de studenţi au beneficiat de Burse de Merit, iar Ceremonia Festivă de decernare a burselor a devenit un eveniment remarcabil în viaţa universitară din Moldova.

Concursul Burse de Merit a fost lansat în anul 1996 la iniţiativa Fundaţiei Soros-Moldova pentru a încuraja performanţele academice, ştiinţifice şi extracurriculare ale studenţilor din Moldova. De 16 ani Programul Burse de Merit se bucură de sprijinul BC Moldova Agroindbank SA, devenind cel mai longeviv proiect susţinut de bancă.

Timpul.md


blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md