Astăzi 23 Septembrie 2018, Duminică - Ultima actualizare la ora 16:35
Abonamente

Actualitate 18 Octombrie 2017, ora 17:37

7 dintre cele mai grozave locuri de muncă din lume

Marime Font

Majoritatea managerilor ar spune că veniturile sunt mai importante decât angajații. Dar ei cunoscut secretul principal: succesul unei companii depinde direct de fericirea oamenilor care lucrează acolo.

Fiecare companie din lista pe care urmează să o descoperi mai jos, indiferent de cât de mare sau de mică este, continuă să crească și să cucerească noi înălțimi cu fiecare zi ce trece. Iată cele mai uimitoare job-uri din lume!

1. Chatri Sityodtong a cheltuit 400 000 de lire sterline pentru a trimite 100 de angajați în vacanță în MaldiveFondatorul companiei Evolve, companie MMA, a decis să-și exprime recunoștința față de angajații săi pentru creșterea venitului companiei cu 30% în fiecare an, oferindu-le acest cadou. Și nu este prima vacanță!

Sityodtong a mai aranjat o vacanță uimitoare pentru angajații săi înainte, și e de remarcat faptul că au păstrat locația un secret. Singurul lucru pe care angajații săi îl știu sigur este că se pot aștepta la apartamente luxoase într-un hotel de 5 stele.

2. Managementul afacerii de bere BrewDog oferă o săptămână de concediu angajaților care-și iau un cățeluș

Atunci când apare un nou membru al familiei, fie că este un cățeluș sau un copil, este un moment emoționant, și întotdeauna au nevoie de timp ca să te obișnuiești. Anterior, toți angajații fabricii de bere scoțiene își puteau lua concediu pentru a se acomoda cu noile lor animăluțe de companie, dacă era vorba de un cățeluș. Concediul era plătit.

3. Dan Price a împărțit o sumă din veniturile sale cu angajații săi

Dan Price, fondatorul companiei Gravity Payments, a mulțumit angajaților pentru munca lor cu un bonus solid, și a împărțit veniturile proprii pentru a crește salariile tuturor cu până la 70.000 de dolari pe an.

Nimeni nu se aștepta la asta. Ca un semn de recunoștință pentru cel mai bun șef din lume, angajații s-au pregătit timp de 6 lui pentru a-i face o surpriză în mijlocul zilei de lucru: când Dan a refuzat milioanele și a început să câștige doar 70.000 de dolari la fel ca ceilalți, pentru a-și permite mașina electrică la care visase, angajații au pus mână de la mână și i-au transformat visul în realitate.

4. Savji Dholakia și-a propus să ofere tuturor angajaților săi apartamente și mașini în termen de 5 ani

Hare Krishna Exports este o corporație indiană imensă, cu sute de muncitori care exportă diamante, deci nu e de mirare că CEO-ul său are bani pentru astfel de gesturi. Savji a oferit primele 1,260 de mașini și 400 de apartamente celor mai productivi angajați ai săi în aprilie 2016.

Este de remarcat că un astfel de șef generos își crește fiul într-un stil modest: tatăl l-a trimis pe tânărul în vârstă de 21 de ani într-un mic orășel rural din sudul țării pentru a câștiga experiență, oferindu-i un salariu de 7.000 de rupii (108 dolari).

5. Stefan Sagmeister oferă angajaților săi un concediu de un an, o dată la fiecare 7 ani

Acest designer de renume și proprietar al Sagmeister & Walsh crede că, dacă nu ai o vacanță atât de lungă, poți să-ți pierzi potențialul ca și artist, și să te stingi.

6. Conducerea Hime & Co le permite femeilor angajate să-și ia o zi liberă dacă se despart de iubiții lor

Compania de marketing simpatizează cu problemele de dragoste, deoarece provoacă nenorociri extraordinare în inima unei persoane, care au nevoie de timp ca să dispară.

Interesant este că doamnele de 20 de ani își pot lua doar o zi liberă pentru a se recupera. Persoanele mai în vârstă de 25 de ani își pot lua 2 zile libere, iar femeile de 30 de ani își pot lua 3 zile libere.

Conducerea companiei crede că o femeie mai în vârstă este afectată mai mult de o despărțire, așa că au nevoie de mai mult timp pentru a se recupera.

7. Asana îi servește pe angajații săi cu prânzuri excelente și multă ciocolată

Compania fondată de creatorii Facebook crede că mâncarea sănătoasă și delicioasă nu numai că poate influența pozitiv performanțele lucrătorilor, ci îi face și mai fericiți.

Conducerea a angajat bucătari de primă clasă pentru a pregăti mese rafinate în fiecare zi și există întotdeauna o cantitate mare de ciocolată în birou. 

tasta.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 23 Septembrie 2018, ora: 15:40

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud: „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial”

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud:  „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial” Din editia print

Pentru a afla opinia Bisericii Ortodoxe Române (BOR) privind eventuala recunoaștere a autocefaliei Bisericii din Ucraina, TIMPUL a discutat cu Preasfințitul Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud din cadrul Mitropoliei Basarabiei, fost secretar al Sfântului Sinod al BOR.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md