Astăzi 19 Noiembrie 2018, Luni - Ultima actualizare la ora 18:25
Abonamente

Actualitate 18 Octombrie 2017, ora 17:37

7 dintre cele mai grozave locuri de muncă din lume

Marime Font

Majoritatea managerilor ar spune că veniturile sunt mai importante decât angajații. Dar ei cunoscut secretul principal: succesul unei companii depinde direct de fericirea oamenilor care lucrează acolo.

Fiecare companie din lista pe care urmează să o descoperi mai jos, indiferent de cât de mare sau de mică este, continuă să crească și să cucerească noi înălțimi cu fiecare zi ce trece. Iată cele mai uimitoare job-uri din lume!

1. Chatri Sityodtong a cheltuit 400 000 de lire sterline pentru a trimite 100 de angajați în vacanță în Maldive


Fondatorul companiei Evolve, companie MMA, a decis să-și exprime recunoștința față de angajații săi pentru creșterea venitului companiei cu 30% în fiecare an, oferindu-le acest cadou. Și nu este prima vacanță!

Sityodtong a mai aranjat o vacanță uimitoare pentru angajații săi înainte, și e de remarcat faptul că au păstrat locația un secret. Singurul lucru pe care angajații săi îl știu sigur este că se pot aștepta la apartamente luxoase într-un hotel de 5 stele.

2. Managementul afacerii de bere BrewDog oferă o săptămână de concediu angajaților care-și iau un cățeluș

Atunci când apare un nou membru al familiei, fie că este un cățeluș sau un copil, este un moment emoționant, și întotdeauna au nevoie de timp ca să te obișnuiești. Anterior, toți angajații fabricii de bere scoțiene își puteau lua concediu pentru a se acomoda cu noile lor animăluțe de companie, dacă era vorba de un cățeluș. Concediul era plătit.

3. Dan Price a împărțit o sumă din veniturile sale cu angajații săi

Dan Price, fondatorul companiei Gravity Payments, a mulțumit angajaților pentru munca lor cu un bonus solid, și a împărțit veniturile proprii pentru a crește salariile tuturor cu până la 70.000 de dolari pe an.

Nimeni nu se aștepta la asta. Ca un semn de recunoștință pentru cel mai bun șef din lume, angajații s-au pregătit timp de 6 lui pentru a-i face o surpriză în mijlocul zilei de lucru: când Dan a refuzat milioanele și a început să câștige doar 70.000 de dolari la fel ca ceilalți, pentru a-și permite mașina electrică la care visase, angajații au pus mână de la mână și i-au transformat visul în realitate.

4. Savji Dholakia și-a propus să ofere tuturor angajaților săi apartamente și mașini în termen de 5 ani

Hare Krishna Exports este o corporație indiană imensă, cu sute de muncitori care exportă diamante, deci nu e de mirare că CEO-ul său are bani pentru astfel de gesturi. Savji a oferit primele 1,260 de mașini și 400 de apartamente celor mai productivi angajați ai săi în aprilie 2016.

Este de remarcat că un astfel de șef generos își crește fiul într-un stil modest: tatăl l-a trimis pe tânărul în vârstă de 21 de ani într-un mic orășel rural din sudul țării pentru a câștiga experiență, oferindu-i un salariu de 7.000 de rupii (108 dolari).

5. Stefan Sagmeister oferă angajaților săi un concediu de un an, o dată la fiecare 7 ani

Acest designer de renume și proprietar al Sagmeister & Walsh crede că, dacă nu ai o vacanță atât de lungă, poți să-ți pierzi potențialul ca și artist, și să te stingi.

6. Conducerea Hime & Co le permite femeilor angajate să-și ia o zi liberă dacă se despart de iubiții lor

Compania de marketing simpatizează cu problemele de dragoste, deoarece provoacă nenorociri extraordinare în inima unei persoane, care au nevoie de timp ca să dispară.

Interesant este că doamnele de 20 de ani își pot lua doar o zi liberă pentru a se recupera. Persoanele mai în vârstă de 25 de ani își pot lua 2 zile libere, iar femeile de 30 de ani își pot lua 3 zile libere.

Conducerea companiei crede că o femeie mai în vârstă este afectată mai mult de o despărțire, așa că au nevoie de mai mult timp pentru a se recupera.

7. Asana îi servește pe angajații săi cu prânzuri excelente și multă ciocolată

Compania fondată de creatorii Facebook crede că mâncarea sănătoasă și delicioasă nu numai că poate influența pozitiv performanțele lucrătorilor, ci îi face și mai fericiți.

Conducerea a angajat bucătari de primă clasă pentru a pregăti mese rafinate în fiecare zi și există întotdeauna o cantitate mare de ciocolată în birou. 

tasta.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 19 Noiembrie 2018, ora: 18:17

Primarul de Orhei Ilan Șor, nu este beneficiarul banilor furați din sistemul bancar din Republica Moldova, susține omul de afaceri Denis Ureche, anterior condamnat în dosarul devalizărilor bancare.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Noiembrie 2018, ora: 18:09

Firmele din Germania scot la concurs peste 500 de joburi, unele dintre ele fiind plătite cu până la 74.000 de euro brut pe an.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Noiembrie 2018, ora: 18:06

Realizatoarea de la TV8 Natalia Morari se laudă pe Facebook că a primit premiul Pavel Sheremet pentru curaj în jurnalism, dar uita sa menționeze ca distincția i-a fost oferita de către colegul său de la televiziune, Petru Macovei. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Noiembrie 2018, ora: 18:00

Cel de-al treilea planșeu, dintre etajele 15 și 16 ale blocului locativ din bd. Moscova, 11, a fost restabilit. Pe parcursul săptămânii curente, constructorii vor fi antrenați în lucrări de armare și pregătire a cofrajelor pentru betonarea ultimului planșeu, dintre etajele 16...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Noiembrie 2018, ora: 17:55

Ninsoarea și ghețușul de pe carosabil s-au lăsat cu trei microbuze cu pasageri răsturnate în aceeași zi. După două accidente produse dimineață, la ora 07.30 și la 08.00, un al treilea microbuz s-a răsturnat în jurul orei 15.40, în apropiere de satul Sociteni, raionul...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Noiembrie 2018, ora: 17:43

Fugarii Victor şi Viorel Ţopa au primit ieri o lovitură crâncenă din partea postului de televiziune TV 8. Jurnaliştii acestuia au pus pe post un interviu cu Denis Ureche, condamnat în două instanțe pentru implicarea în jaful de la Banca de Economii, care developează...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Noiembrie 2018, ora: 17:42

Ucraina va avea în vedere posibilitatea suspendării statutului de membru al Interpol, dacă la șefia organizatiei internaționale va fi ales un reprezentant al Rusiei, a anunțat astazi ministrul afacerilor interne al Ucrainei, Arsen Avakov, pe site-ul instituției pe care o conduce.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Noiembrie 2018, ora: 16:56

Campania electorală încă nu a demarat oficial, însă liderul PPDA, Andrei Năstase, a reuşit deja să se facă de râs în faţa alegătorilor. Bloggerul Anatolie Chirilov face trimitere la o vizită a lui Năstase în localitatea Ștefan Vodă, unde a fost luat la...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Noiembrie 2018, ora: 15:31

Din ce în ce mai mulți oameni religioși spun că nu mai văd legătura dintre credința în Dumnezeu și standardul de viață îmbunătățit.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Noiembrie 2018, ora: 15:14

Republica Moldova devine tot mai atractivă pentru turişti. Datele Biroului Naţional de statistică arată că în perioada ianuarie-septembrie 2018 agenţiile de turism şi turoperatorii au acordat servicii la 277 mii de turişti şi excursionişti, cu 19,6% mai mult decât în...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Noiembrie 2018, ora: 15:08

Relaţia liderilor PAS şi PPDA cu fundaţia Open Dialog, condusă de Ludmila Kozlovska, nu se reduce doar la niște banale bilete de avion. Maia Sandu şi Andrei Năstase sunt compromişi de legăturile fundaţiei respective cu raiderul Veaceslav Platon, condamnat la 18 ani de puşcărie,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Noiembrie 2018, ora: 15:06

Probabilitatea unui acord real între Rusia și Japonia în diferendul lor teritorial privind sudul insulelor Kurile este negativa si dpdv matematic tinde spre zero. În ultimele decenii la Moscova s-au spus prea multe ”patriotisme” despre ”inseparabilitatea...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Noiembrie 2018, ora: 15:02

Denis Ureche, invitatul jurnalistei Mariana Rață, moderatoarea emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, a făcut mai multe declarații care confirmă investigațiile jurnalistice efectuate de către Zeppelin.md, privind compania off-shore ce aparține condamnatului Veaceslav...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Noiembrie 2018, ora: 12:25

Cotaţia paladiului creşte mai rapid decât a altor metale preţioase, ajungând la un pas de paritatea cu aurul pentru prima dată în ultimii 16 ani, transmite Reuters.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Noiembrie 2018, ora: 12:03

Zi de zi ies la iveală noi detalii legate de operațiunea de debriefing la care este supusă Elena Udrea în Costa Rica. Și, desigur, și Alina Bica, scrie Corectnews.com.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Noiembrie 2018, ora: 11:46

Premierul polonez: După terminarea „Nord Stream-2” nimic nu va mai împiedica armata rusă în ofensiva spre Kyiv

Premierul polonez: După terminarea „Nord Stream-2” nimic nu va mai împiedica armata rusă în ofensiva spre Kyiv

Premierul polonez avertizează că, după finalizarea construcției conductei de gaz Nord Stream-2, nimic nu va opri Rusia să continue agresiunea militară în Ucraina. Declarația a fost făcută de Mateusz Morawiecki în cadrul conferinței FOTAR de la Hamburg, informează RAR.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Noiembrie 2018, ora: 11:43

Academia Română se adresează deputaţilor de la Chişinău: Nu este nevoie să se inventeze limbi pentru apărarea identităţii

Academia Română se adresează deputaţilor de la Chişinău: Nu este nevoie să se inventeze limbi pentru apărarea identităţii

Prezidiul Academiei Române reafirmă, într-un comunicat, faptul că „limba vorbită de români este limba română”, în contextul respingerii de către Parlamentul de la Chişinău, pe 1 noiembrie 2018, a proiectului de lege constituţională care prevede...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Noiembrie 2018, ora: 11:37

În ultimii cinci ani, Federația Rusă a cheltuit peste 10 miliarde de dolari pentru menținerea regimului de ocupație în regiunile Donețk și Lugansk, susține Dmitri Sneghirev, co-președinte al inițiativei publice „Prava Sprava”, potrivit Unian.

( ) Citeşte tot articolul

Interviu 19 Noiembrie 2018, ora: 10:38 de Ana Marchitan

Vadim Cernîș: „Recomand cetățenilor R. Moldova să înțeleagă ce au în vedere politicienii prin soluționarea conflictului transnistrean”

Vadim Cernîș:  „Recomand cetățenilor R. Moldova să înțeleagă ce au în vedere politicienii prin soluționarea conflictului transnistrean” Din editia print

Săptămâna trecută, Vadim Cernîș, ministru pentru problemele teritoriilor temporar ocupate și persoanelor intern strămutate al Ucrainei, a avut o vizită de lucru în R. Moldova. Redacția ziarului TIMPUL îi mulțumește oficialului ucrainean că a găsit timp pentru a...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Noiembrie 2018, ora: 09:47

Reforma parlamentară inițiată de Partidul Democrat (PD), care presupune micșorarea numărului de deputați și introducerea mandatului imperativ în locul celui reprezentativ, va aduce un spor de audiență democraților în campania electorală, consideră analistul politic Petru...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Noiembrie 2018, ora: 09:13

La Orhei străzile sunt curățate operativ. Se lucrează la capacitate maximă la deszăpezirea drumurilor

 În plină forță, municipalitatea din Orhei face față ninsorilor din ultimile 24 ore.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Noiembrie 2018, ora: 09:10

Troleibuzele care vor face legătura între suburbia Truşeni şi centrul Capitalei VOR FI SCOASE ASTĂZI PE LINIE

Troleibuzele care vor face legătura între suburbia Truşeni şi centrul Capitalei vor fi scoase astăzi pe linie. Potrivit municipalităţii, pe ruta 34 vor fi puse în circulaţie cinci vehicule cu mers autonom şi dotate cu aer condiţionat. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Noiembrie 2018, ora: 08:58

Pictura dezgropată dintr-o pădure din judeţul Tulcea ar fi, de fapt, un fals. Întreaga poveste se pare că a fost pusă la cale de doi artişti belgieni, ca o reclamă pentru noul lor spectacol. Ei sunt cei care au trimis şi scrisoarea anonimă care dezvăluia ascunzătoarea tabloului....

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Noiembrie 2018, ora: 08:54

Săptămâna începe cu lapoviță și ninsori slabe în timpul zilei și temperaturi sub limita înghețului noaptea. Un strat subțire de zăpadă se așterne în continuare, chiar dacă ziua vom înregistra valori pozitive în cea mai mare parte a...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)