Social

700 mii pachete de ţigări au fost confiscate de vameşii moldoveni

Ion Magu, ofiţer de presă la SV, a comunicat că toate produsele de tutun au fost confiscate în urma controlului fizic al mijloacelor de transport sau al persoanelor care traversau frontiera vamală a ţării.

Ultimul caz de reţinere a produselor de tutun a fost documentat la 29 aprilie, la postul vamal Leuşeni – Albiţa. Într-un autocar, care transporta colete neînsoţite şi 29 de pasageri spre Italia, în spaţiul gol de după radiatorul din salon, în recipientul din spatele autocarului, în podeaua salonului şi în podeaua frigiderului, au fost depistate peste cinci mii de pachete de ţigări, care nu au fost declarate la controlul vamal.

În acest caz, unitatea de transport a fost reţinută, iar organul vamal a insistat ca firma transportatoare să pună la dispoziţie un alt autocar, deoarece infractori sunt şoferii şi nu pasagerii.

Alte circa 500 de pachete de ţigări, nedeclarate la controlul vamal, au fost depistate la 30 aprilie de colaboratorii postului vamal Costeşti. Produsele de tutun erau transportate spre UE de un cetăţean al Republicii Moldova.

Magu a mai menţionat că, pentru prevenirea cazurilor de contrabandă cu diferite mărfuri, în special cu produse de tutun, Serviciul Vamal a dispus amplasarea tuturor scanerelor mobile de care dispune instituţia în punctele de trecere cu risc sporit, scanarea la intrarea şi la ieşirea din ţară a mărfurilor (bagajelor) cu aparatajul staţionar din dotarea posturilor vamale etc.

De asemenea, s-a convenit asupra iniţierii unui dialog de cooperare cu Autoritatea Vamală a României în vederea eficientizării mecanismului de control la frontieră. Şedinţa de lucru în acest domeniu este planificata pentru 19 mai curent, la postul Leuşeni-Albiţa.

Sursa: moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *