Astăzi 21 Septembrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la ora 16:55
Abonamente
 
 
 

Artă 15 Iunie 2014, ora 09:41

90 de artişti din Moldova au participat la “Seara de Artă 2014”

Marime Font

La Chişinău a fost inaugurată expoziţia "Seara de Artă 2014". La cea de-a XI-a ediţie şi-au prezentat lucrările peste 90 de artişti din R. Moldova. Margareta Timofti, Prima Doamna a Republicii Moldova a notat la inaugurare că evenimentul încearcă să pună în valoare artă plastică din ţară şi obiectele lucrate manual.

Marie Moser, preşedinte al Clubului Internaţional al Femeilor din Moldova şi soţia Ambasadorului SUA în R. Moldova a spus că toţi banii colectaţi de pe urmă expoziţiei vor merge către ONG-ul "Hospice Angelus", care oferă servicii de îngrijiri paliative persoanelor ce suferă de cancer şi HIV/SIDA.

În cadrul evenimentului "Seară de Artă 2014" au fost expuse picturi, sculpturi, suvenire, covoare, bijuterii, obiecte împletite, croşetate, jucării etc.
Elena Pădureanu, directorul unui magazin din Chişinău a precizat pentru MOLDPRES că a venit la expoziţie cu jucării moi din materiale textile naturale, produse în R. Moldova. "Aceste obiecte costă circa 200 de lei, dar sunt non-alergice, fără metale grele şi substanţe toxice, se potrivesc chiar şi nou-născuţilor. Le exportăm în Germania şi Franţa, acolo jucăriile noastre se vând în farmacii", a adăugat Elena Pădureanu.Preţul obiectelor expuse varia de la 10 lei, cât costau suvenirele, până la 4 mii de lei (circa 200 de euro), pentru un covor din lână ţesut manual.

Clubul Internaţional al Femeilor a fost fondat în anul 1997. Până în prezent, datorită evenimentelor precum "Seara de Artă", "Târgul de Crăciun", "Fashion Show", au fost colectaţi peste 450 de mii de dolari SUA. Banii au fost alocaţi pentru diverse proiecte de caritate, în special care vizau copiii şi femeile nevoiaşe.

Sursa: epochtimes-romania.com

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md