Actualitate

A ajuns în finala US Open unde va lupta ce Serena Williams / Canadianca Bianca Andreescu spune că se consideră româncă

„Simona este o jucătoare incredibilă, a reușit atât de multe în carieră! Când a câștigat Roland Garros a fost foarte emoționant, în special pentru România, deoarece eu cred că noi, românii, suntem niște oameni foarte pasionali.

Bianca a avut parte de un meci echilibrat cu Belinda, o confruntare de două seturi, dar care a ținut două ore și 13 minute. A fost nevoie de "prelungiri" în ambele manșe, scor 7-6(3), 7-5.

Cap de serie numărul 15, Bianca a avut nervii mai tari în finalurile seturilor, ea fiind mai inspirată în momentele decisive.

Cealaltă semifinală a fost una ușor dezechilibrată, Serena obținând victoria după doar o oră și 10 minute, scor 6-3, 6-1. Cu o evoluție apreciată până acum, Svitolina nu a putut face prea mare lucru în fața agresivității Serenei.

Semifinale:

Serena Williams (8) vs Elina Svitolina (5) 6-3, 6-1
Bianca Andreescu (15) vs Belinda Bencic (13) 7-6(3), 7-5

Serena va încerca încă o dată să egaleze recordul de titluri de Grand Slam deținut (încă) de Margaret Court – 24. Americanca are 7 titluri la Australian Open, 3 la Roland Garros, 7 la Wimbledon și 6 la US Open.

Interesant este faptul că Serena a pierdut ultimele trei finale de Grand Slam disputate, borna de 24 de titluri fiindu-i parcă "interzisă". A învins-o Angelique Kerber la Wimbledon (2018), Naomi Osaka la US Open (2018) și Simona Halep la Wimbledon (2019).

Ultimul Grand Slam câștigat de Serena datează din 2017, la Melbourne, atunci când a trecut în finală de sora Venus (6-4, 6-4).

De cealaltă parte, Bianca se află pentru prima dată într-o finală de Grand Slam.

Bianca conduce cu 1-0 în meciurile directe cu Serena, singura întâlnire venind în urmă cu doar câteva săptămâni, la Toronto. Atunci, Williams a abandonat în primul set, la scorul de 3-1 în favoarea sportivei care reprezintă Canada.

Finala US Open va avea loc sâmbătă seara. În România, competiția poate fi urmărită în direct pe Eurosport și LiveText și Livescore pe HotNews.ro.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *