Internațional

A fost anihilată cea mai mare reţea on-line de pedofili

Rob Wainwright, Directorul Oficiului European de Poliţie "Europol" a declarat că au fost arestate 184 de persoane şi identificaţi 230 de copii, victime ale pedofililor.

„Operaţiunea de salvare” a început acum trei ani, iar în urma investigărilor au fost identificaţi 670 de suspecţi, dintre care 184 au fost arestaţi.

Suspecţii erau membri unui forum online „boylover.net”, în care se socializa despre relaţiile între adulţi şi băieţi.

Serverul forumului provenea din Olanda şi în momentul de maximă activitate înregistra cca 70.000 de membri, la nivel mondial.

Pagina nu a atras atenţia poliţiei pentru că, aparent, se limita doar la discuţii, fără a comite infracţiuni propriu-zise. Pentru a-şi masca activitatea, membrii forumului de pedofilie stabileau mai întâi contacte, după care, în regim privat, cu ajutorul poştei electronice făceau schimb de poze şi materiale video cu minorii abuzaţi.

În ianuarie 2010, "Europol", Autorităţile din Australia şi Marea Britanie au primit copiile server-ului paginii de internet. În coperare cu poliţia olandeză agenţii secreţi au obţinut informaţii, diseminate ulterior la nivel internaţional autorităţilor.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *