Actualitate

A încercat să treacă hotarul cu o sumă enormă nedeclarată. Ce pedeapsă riscă

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, bărbatul s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a ieși din România la volanul unui autoturism. În baza profilului de risc și a informațiilor deținute la nivelul Punctului de Trecere a Frontierei, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra persoanei. Echipa de control comună a descoperit asupra lui, ascunse și nedeclarate: 18 mii de euro, 2 mii de dolari și peste 1000 de lei moldovenești.

Autoritatea vamală romană a inițiat confiscarea sumelor ce depășeau limita de zece mii de euro și sancționarea contravențională a bărbatului cu amendă în valoare de 3000 lei românești.

ITPF Iași le reamintește participanților la traficul de frontieră că trebuie să declare în scris la autoritatea vamală numerarul în valută și/sau în monedă națională care este egal sau depășește limita stabilită prin regulament, aflat asupra lor, în mijloacele de transport ori în bagajele însoțite sau neînsoțite, precum și în colete. Numerarul nedeclarat în scris care depășește limita stabilită de regulament se confiscă.

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *