Internațional

Accident teribil în Ungaria: şase moldoveni morţi

Impactul a fost atât de violent, încât microbuzul s-a transformat într-un morman de fiare. Ministerul de Externe de la Chişinău ne-a declarat că, potrivit datelor preliminare, de vină ar fi şoferul camionului, care a ieşit pe contrasens, din motive deocamdată necunoscute – fie a încercat o depăşire, fie a adormit sau i s-a făcut rău şi a pierdut controlul volanului. Conducătorul TIR-ului la fel şi-a pierdut viaţa. Cazul este cercetat de poliţia maghiară. Consulul RM la Budapesta, Marin Cebotari, s-a deplasat la locul tragediei şi la spitalele din Debrecen şi Artand, unde au fost internaţi cei trei răniţi, printre care o femeie în stare foarte gravă.

Microbuzul, cu numere de înmatriculare de Orhei, venea din oraşul Padova, Italia, şi urma să ajungă în R. Moldova. Potrivit MAEIE, a fost stabilită identitatea tuturor victimelor, majoritatea rudelor fiind deja anunţate. Corpurile neînsufleţite ale celor decedaţi se află la morga din oraşul Debrecen. Ministerul moldovean de Externe a anunţat că, de comun cu Ambasada RM la Budapesta, examinează toate posibilităţile pentru transportarea cât mai urgentă a corpurilor victimelor în RM. În acest sens, prim-ministrul Vlad Filat a cerut să se întreprindă toate măsurile ce se impun pentru repatrierea corpurilor persoanelor decedate şi acordarea asistenţei cuvenite celor ce au fost răniţi. Premierul a adresat un mesaj de compasiune familiilor victimelor tragicului accident de circulaţie produs în Ungaria.

Rudele şi apropiaţii victimelor pot contacta pentru informaţii Departamentul Afaceri Consulare al MAEIE, la numărul de telefon: 20 10 47.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *