Actualitate

Activistul Pavel Grigorciuc ar putea scăpa „basma curată” în dosarul „palmei date lui Sîrbu”

Totuși, acuzatorul cere ca Pavel Grigorciuc să fie eliberat de pedeapsă în baza legii amnistiei, iar dosarul cu pricina să fie încetat. În cadrul ședinței de judecată pe acest dosar, care a avut loc marți, 22 februarie, la Judecătoria Buiucani, Grigorciuc a abut ultimul cuvânt înainte de pronunțarea sentinței, la sfârșitul lunii martie.

De la ședința de judecată a lipsit Sergiu Sîrbu, aflat în prezent în arest preventiv în izolatorul CNA, scrie tv8.md.

Pavel Grigorciuc a solicitat ca ex-deputatul să fie escortat în fața instanței, însă judecătorul Sergiu Stratan a refuzat cererea activistului civic, ședința desfășurându-se în lipsa lui Sîrbu.

Activistul Pavel Grigorciuc a fost reținut la mijlocul lunii martie 2019, în urma unei altercații cu deputatul democrat Sergiu Sîrbu. Conflictul a avut loc la o terasă din centruil Capitalei, după o ședință a Legislativului. Sîrbu a ajuns atunci și la spital, invocând că s-a simțit rău după lovitură. Câteva luni mai târziu, mai exact, în septembrie 2019, Pavel Grigorciuc a sărit la bătaie la procurorul Nicu Șendrea. Totul s-a întâmplat la sediul Curții de Apel Chișinău. La fața locului a intervenit poliția.

Atunci, Pavel Grigorciuc a explicat pe pagina de Facebook că procurorul ar fi încercat să-i ia telefonul și el doar și-ar fi întors bunul.

„Dacă asta înseamnă bătaie, atunci procurorii chiar au o problemă. Încă o dovadă a faptului că procurorii și judecătorii lui Plahotniuc continuă să saboteze schimbările din societate și încearcă să împiedice societatea civilă”. Grigorciuc a atașat și un video care demonstrează că procurorul a încercat să-i ia telefonul. Din imagini nu se vede dacă activistul l-a lovit pe omul legii.

Sursa: tv8.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *